Medie: Google forhandler med telegigant om roaming-fri tjeneste

Google forhandler angiveligt med teleoperatøren Hutchison Whampoa, der ejer teleselskabet 3, om at skabe en roaming-fri tjeneste, så kunderne skal betale de samme takster uanset hvor i verden, de befinder sig.

Efter at Googles annoncerede på Mobile World Congress i Barcelona for godt en måned siden, at firmaets ønskede at skabe sit eget teleselskab, har alverdens udbydere nok holdt vejret i spænding.

Læs også: Nu vil Google have sit eget teleselskab i USA

Nu kan det engelske medie The Telegraph afsløre, at det er kommet avisen for øre, at Google forhandler med den kinesiske konglomerat Hutchison Whampoa, der blandt andet ejer teleselskabet 3. Angiveligt skal forhandlingerne gå på at oprette en tjeneste, der eliminerer roaming i udlandet over hele verden.

Læs også: Startup-land: Danske it-iværksættere vil fjerne roaming på telefoni i hele verden

Google ønsker ifølge oplysningerne at tilbyde et verdensomspændende tele-netværk, der i kombination mellem konventionelle master og wifi-accespoints hele tiden vil sørge for at smartphones har den bedste adgang til internettet, uanset hvor på kloden man befinder sig.

Den kommende aftale med Hutchison Whampoa vil dermed give Google adgang til en lang række etablerede mobilnetværk ikke bare herhjemme, men også på langt større markeder som England, Irland og Italien.

Læs også: EU holder roaming-afgifterne i live flere år endnu

I første omgang ser det ud til, at søgegiganten vil tilbyde roaming-fri tjeneste til amerikanske kunder, der rejser i udlandet, og på den måde lægge pres på de amerikanske telegiganter AT&T og Verizon, der i øjeblikket nyder godt af et monopollignende mobil-marked.

Google selv udtaler i forbindelse med artiklen i The Telegraph, at det ønsker ikke at kommentere på ‘spekulationer og rygter’.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Milos Game

Hvis jeg ikke tager fejl, så dækker Patriot Act amerikanske virksomheder, deres underafdelinger samt samarbejdspartnere.

Da Google er en amerikansk virksomhed, er Google underlagt Patriot Act, hvilket vel betyder at amerikanerne får adgang til tjenestens data, da Hutchison Whampoa så vil være en samarbejdspartner. Korrekt?

 • 0
 • 1
#2 Søren Kyndi-Wiuff

Ingen idé om Patriot Act gælder samarbejdspartnere eller ej. Vi er dog ikke (direkte) underlagt Amerikansk lov.

Det sagt samarbejder samtlige mobil operatører dog allerede med et amerikansk selskab, f.eks Google, Microsoft eller Apple, så det gør vel ikke den store forskel?

 • 0
 • 0
#3 Milos Game

Angående: "Vi er dog ikke (direkte) underlagt Amerikansk lov."

Det er ikke os der har dataene, så det er lige meget om vi er underlagt amerikansk lov eller ej. Google er underlagt amerikansk lov, og med Patriot Act vil amerikanske myndigheder kunne tvinge Google til at udlevere data, hvis Patriot Act dækker samarbejdspartnere. Hvis Google direkte har noget med servicen at gøre, vil man uden tvivl kunne få fat på danske data (opkald, SMS, internettrafik).

 • 0
 • 0
#4 Niels Dybdahl

3 tilbyder allerede roamingfri forbindelser i 10 europæiske, 5 asiatiske og 3 andre lande. Google skal vel have en aftale med et til stort selskab for at det giver mening at vælge google frem for 3.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere