Medie: Gates på vej ud af Microsoft

Kilder tæt på processen siger at Gates forlader bestyrelsesformandsposten og at en intern indisk kandidat er favorit som Ballmers afløser

Store forandringer er på vej i Microsofts top, hvor selskabets administrerende direktør Steve Ballmer forlader stillingen til august. Nu fortæller kilder tæt på processen til finansmediet Bloomberg News, at Microsofts grundlægger og nuværende bestyrelsesformand Bill Gates også er ved at forlade sin post.

Som afløser for Gates nævnes den 64-årige John Thompson, der i sin karriere har været chef i IBM og Symantec. Sidstnævnte førte han i en tiårig periode fra en omsætning på 600 millioner dollar til hele 6 milliarder dollar årligt. I dag er han administrerende direktør for det californiske softwarefirma Virtual Instuments. Thompsen har siddet i Microsofts bestyrelse siden 2012 og er ifølge Wikipedia den eneste afroamerikanske topchef for et ledende softwareselskab i USA.

Med en kandidat udefra til posten som bestyrelsesformand er vejen åbnet for en intern kandidat som Ballmers afløser. Og her, oplyser Bloombergs kilder, ser man lige ned af gangen, hvor den indisk fødte ingeniør Satya Nadella sidder. Nadella, der har været i Microsoft i 22 år, står i dag i spidsen for selskabets enterprise- og cloud-forrretning. Han omtales som en person, der er noget mere stilfærdig end Steve Balmer, men som en, der med sin tekniske baggrund har et rigtig godt netværk i Microsofts omfattende korps af udviklere og teknikere.

Bliver de udpeget, overtager Nadella og Thompson et Microsoft, der er bagefter med smartphones, tablets og på nettet. Et selskab, der ifølge analytikere hastigt skal rive sig fri af sine softwarerødder og ind i kampen for at lede udviklingen inden for hardware og web-tjenester.

Jagten på nyt lederskab i Microsoft har været i gang i mere end fem måneder og har ikke været ukompliceret. Thompson, der leder arbejdet med at finde en ny administrerende direktør til selskabet, oplyste i sidste måned, at en endelig kandidat vil være fundet i begyndelsen af 2014. Ifølge Thompson begyndte bestyrelsen med et felt på mere end 100 kandidater, herunder flere interne som Tony Bates (Executive Vice President) og Kevin Turner (COO). Eksterne kandidater har talt Nokias CEO Stephen Elop, Fords topchef Alan Mulally, Qualcomms top Steve Mollenkopf og Ericssons Hans Vestberg.

Intet er dog endnu afgjort.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere