Medie: FBI puttede Anonymous-hacker på hemmelig terrorliste

Illustration: Virrage Images/Bigstock
Fængslet Anonymous-hacker blev angiveligt puttet på en hemmelig terrorliste af FBI, der betragtede hackeren som en mulig terrorist.

Det amerikanske forbundspoliti, FBI, puttede angiveligt Anonymous-hackeren Jeremy Hammond på en hemmelig terrorliste. Det skriver The Daily Dot, der har fået adgang til fortroligt materiale.

Dokumenterne viser angiveligt, hvordan FBI behandler cyberkriminelle, og hvordan de amerikanske politimyndigheder udvider definitionerne for terrorisme.

Det skulle blandt andet fremgå af dokumenterne, at Jeremy Hammond blev anset som et "muligt medlem af en terroristorganisation". Det indikeres, at han blev placeret på en hemmelig terroristliste, der deles mellem de amerikanske politimyndigheder. En liste, der bl.a. tæller terrormistænkte fra Al-Qaeda, al-Shabaab og FARC-bevægelsen.

Internetaktivisten og Anonymous-hackeren Jeremy Hammond blev i 2013 idømt 10 års fængsel for at have hacket det private sikkerhedsfirma Stratfor og for at have offentliggjort dokumenter herfra på whistle-blowing siden WikiLeaks. Jeremy Hammond blev anholdt efter en anden Anonymous-hacker - Hector Monsegur, bedre kendt som Sabu - blev FBI-meddeler.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere