Medie: Facebooks moderatorer holder videoer af børnemisbrug online

Illustration: Bigstock
Der er alvorlige problemer med måden, Facebook modererer på. Facebook selv indrømmer, der er blevet begået fejl.

En udsendelse fra det britiske tv-medie Channel 4 viser, hvordan Facebooks moderatorer trods adskillige henvendelser lader overgreb mod børn forblive på sitet, selvom det er i klokkeklar strid med sitets retningslinjer.

Og dybt ulovligt i langt de fleste lande verden over.

Det skriver BBC, der ejer Channel 4.

Derudover skulle moderatorererne ifølge mediet have ignoreret en lang række andre henvendelser, der enten handler om ulovligt eller særdeles upassende indhold.

»Vi har ikke set selve videoerne, men har set transkriptionerne. Og der er en hel del af det rapporterede indhold, der er imod vores politikker, og som vi derfor efterforsker lige nu,« siger en talskvinde for Facebook til BBC.

Tidligere investor: Ekstremt indhold fastholder brugere

Ifølge en tidligere investor kan der være en god grund til, at Facebook ikke er mere ivrig end som så efter at fjerne det tvivlsomme og til tider direkte ulovlige indhold fra sitet.

Læs også: DR tvinger Facebook til at fjerne landsforræder-stempel fra borgere over hele verden

Lige siden starten har ekstremt indhold nemlig været en del af forretningsmodellen, idet det bidrager til at fastholde brugerne på sitet, fortæller en af Facebooks første investorer - og Mark Zuckerbergs mentor - Roger McNamee til Channel4.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere