Medie: Der er nogle super-lyssky ting i brugerbetingelserne for Oculus Rift

Brugerbetingelserne for Oculus Rift indeholder en stribe klausuler, som flere nok vil mene er bekymrende i forhold til privacy.

VR-fænomenet Oculus Rift (OR) er på trapperne. Mediet Gizmodo har set nærmere på headsettet - »det er cool,« forlyder det - men brugerbetingelser er knapt så cool.

Udover en masse almindelige klausuler i brugerbetingelserne, er der også flere ting, der stikker ud i betingelserne fra selskabet, som Facebook ejer.

Blandt andet fremgår det, bemærker Gizmodo, hvis man udgiver noget brugerindhold via OR, så overgiver man alle rettigheder til indholdet til Oculus, som kan bruge det efter forgodtbefindende.

Oculus kommer ikke til at eje indholdet, men kan anvende brugerskabt indhold i forbindelse med eksempelvis reklamer. '

Derudover fremgår også af brugerbetingelserne, at Oculus kan indsamle data, mens man bruger enheden.

»Informationer om dine interaktioner med vores tjenester, så som information om de spil, apps og andre oplevelser, du interagerer med, og information indsamlet via cookies, local storage, pixels og lignende teknologier (yderligere information om disse teknologier er tilgængelig på https://www.oculus.com/en-us/legal/cookies-pixels-and-other-technologies/),« står der blandt andet i betingelserne.

Også informationer om blandt andet operativsystem, browser, ip-adresse forbeholder Oculus sig ret til at indsamle sammen med en stribe andre oplysninger.

Endeligt bliver det bemærket i betingelserne, at firmaet bruger indsamlede informationer i marketingsøjemed og til at måle, hvordan brugerne reagerer på reklameindhold.

Og den del finder Gizmodo særlig ubehagelig, da VR-headsettet, der jo sidder på hovedet, kan indsamle oplysninger om, hvordan brugeren bevæger sig. Altså data der ifølge mediets udlægning kan indsamles og anvendes i marketingsøjemed.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Bent Jensen

Er det ikke mærkeligt at alle medie, også version har hopppet med på vogenen og hyperen om Oculus, Udgivet den ene efter den anden artikkel om den, og hvordan den var lige på trapperne. Men nu ser det ud til at der ikke er klar før, men måske enda senere end alle konkuranterne ?

Desuden har alt den hypper faktisk gjort mig så træt af den, at jeg nu venter på en version II, så nu venter jeg og ser på hvilke af VR sæt der vinder slaget. Så man ikke står med noget dyr hardware man ikke kan bruge om et par år.

Altså hvem har det bedste og biligesteVR om et år, med aplikationer, understytttelser og spil. Samt uden de første børnesygedomme. Desuden så er der sikkert kommet styrings ting som virker og meget andet, så man kan træffe et bedre valg. Vi snakker om langt over 15.000 og hvis man er nogen stykker i husstanden :-(

PS VR kan selv om de ikke er lige så gode, være et godt valg. De koster med en PS sikkert hurtiger under 5000,-, så kan man købe et sådan og bruge det, til de andre falder i pris.

For meget indsamlling af data til en 3 part, kan også være medvirkende til et fravalg. Derfor er jeg også snart kun til rene Android telefoner eller CM, så sælger man kun sin sjæl til en :-)

  • 4
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere