Medie: Danske Endomondo solgt til amerikansk selskab

Fitnesstjenesten Endomondo er efter sigende solgt til et stort, amerikansk selskab.

Den danske succestjeneste Endomondo er solgt til et stort, amerikansk selskab. Det erfarer Finans.dk. Angiveligt er der tale om den amerikanske sportstøjsproducent UnderArmor til en pris på 500 millioner kroner.

Fitnesstjenesten har 25 millioner brugere, og hver dag kommer der 30.000 nye brugere til.Tjenesten blev stiftet i 2007, og kan bruges til at registrere motionsaktiviteter som løb og cykling.

Et muligt opkøb har floreret i en måneds tid, hvor Endomondos bestyrelse gik af samtidig med at der blev foretaget en forhøjelse af kapitalen i selskabet. Endomondos tidligere bestyrelsesformand er Preben Damgaard, der før jul solgte et af sine porteføljeselskaber, Axcess, til Atea for 317 millioner kroner.

Bag tjenesten står Christian Birk, Jakob Nordenhof Jønck og Mette Lykke. Mette Lykke er administrerende direktør for virksomheden, der har 25 ansatte. I 2013 tjente appen blot 1,3 millioner kroner værd, men med de mange brugere og tilgængeligheden på et væld af tjenester, vurderes værdien af Endomondo til at være en del højere.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Michael Lykke

Tillykke til stifterne af Endomondo - Det må være en stor dag.

Men samtidigt så er det lidt en bekymrende udvikling vi ser i tiden - Det ene selskab efter det andet bliver solgt for voldsomt høje beløb til trods for at de ikke formår at tjene penge. Det så vi også tilbage i de glade dot com dage, hvor det hele endte med gigantiske massefyringer og flere konkurser end man kunne tælle.

Jeg kan i hvertfald ikke undgå at blive bekymret for at vi er på vej derhen igen selvom vi burde have lært lektien fra sidst. Brugere er i sig selv ikke noget værd - Hvis ikke man formår at tjene penge eller på anden måde skabe en værdi der opvejer de voldsomme omkostninger, så er den type selskaber ikke pengene værd.

Det er ikke møntet på Endomondo specifikt, men på de mange selskaber der bliver solgt for hele og halve milliarder til trods for en absolut minimal indtægt. Få nu lidt ro på og vær lidt realistisk i værdisætningen.

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere