Medie: Antivirus-plugin kom med adware indtil for nyligt

7 kommentarer.  Hop til debatten
Med Avast Antivirus fulgte der udover virus-beskyttelse også ad-ware med programmet. Funktionen er netop blevet fjernet.
23. oktober 2014 kl. 15:49
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Mens Avast Antivirus på den ene side har brystet sig af at fjerne spyware og adware fra brugernes computere, har antivirus-programmet tilsyneladende selv gjort brug af lignende og lidet ønskværdige funktioner.

Det er i hvert fald konklusionen på sitet How-To-Geek, hvor skribenten Lowell Heddings har gået softwaren efter i sømmene.

Ifølge Heddings havde Avast browser-tilføjelsen til Chrome indtil i denne uge en feature slået til kaldet SafePrice, som har til formål at tilføje pris-anbefalinger på hjemmesider, mens brugeren surfer rundt.

Lowell Heddings bemærker, at mange brugere gerne vil have browser-extensions, der hjælper dem med at finde bedre priser. Men han påpeger, at det skal være et tilbud som et selvstændigt produkt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er som sådan ikke enestående, at en browser-plugin overvåger brugerne, men det er særlig grelt, når det sker via et anti-virusprogram, mener Lowell Heddings

I tilfældet med Avast, blev funktionen sneget ind i browser-tilføjelsen, som er hentet af millioner af brugere og aktiveret som standard.

»Så Avast er holdt op med at integrere spion-tilføjelsen, men det her er principielt: du bør kunne stole på din anti-virus-leverandør. Hvorfor tilføjer de en feature, der spionerer på din browsing, indsætter reklamer ... og alt sammen uden at gøre dig ordentligt opmærksom på det?,« skriver Lowell Hedding.

Han beskylder desuden, Avast-tilføjelsen for ligefrem at fjerne andet adware, der kan konkurrere med SafePrice browser-tilføjelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lowell Heddings har brugt debugger-værktøjet Fiddler til at se, hvad Avast med SafePrice-plugin'en aktiveret, faktisk foretager sig.

Og ifølge den analyse bliver samtlige url'er, brugeren besøger, sendt til Avasts servere, hvor de bliver koblet sammen med et unikt id, der repræsenterer brugeren.

»På denne måde kan de bygge en liste over hver eneste side, du nogensinde har besøgt,« skriver Lowell Heddings.

Læs hele gennemgangen på How-To-Geek.

Version2 har forsøgt at få en kommentar fra Avast, som endnu ikke er vendt tilbage.

7 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
6
26. november 2014 kl. 08:22

Jeg har set, at AVG er begyndt at promovere en ASK-toolbar, branded med AVG's navn

7
26. november 2014 kl. 08:25

Det var da rart. Så er det så meget nemmere at sortere AVG fra.

5
24. oktober 2014 kl. 08:56

Quis custodiet ipsos custodes?

4
23. oktober 2014 kl. 20:19

Sjovt nok holdt jeg op med at bruge Avast efter Snowden fordi jeg syntes det var lidt skummelt at programmet som default var så ivrigt med at prox'ie ALT - selv NNTP som ingen under 30 overhovedet ved hvad er eller bruger - i kombination med at Avast reelt er gratis samtidigt med at interfacet, installation, management, et cetera bärer präg af komptente udviklere; som kender fossile protokoller, disse koster jo penge!

Jeg installerede faktisk ikke browser-udvidelsen fordi jeg generelt hader browser udvidelser, ellers var Avast röget af meget hurtigt.

Så måske var det bare paranoia og pengene kom fra ad-ware og spam-kampagner?

Måske er jeg lettet!?

3
23. oktober 2014 kl. 18:55

Antivirus producenter har altid ladet som om de er ridderen på den hvide hest der kæmper mod det onde emperie, men sandheden er snarere at det er gigantiske penge-maskiner der tjener penge på folks frygt (og som gladeligt puster til den).

Det er da kun gladeligt at se at Avast ikke længere er bange for at indrømme det.

2
23. oktober 2014 kl. 18:17

"Lowell Heddings bemærker, at mange brugere gerne vil have browser-extensions, der hjælper dem med at finde bedre priser." Yea. Right.

1
23. oktober 2014 kl. 17:56

Gadvide hvad folk siger til når de finder ud af hvad der virus beskyttelse laver udover at beskytte dem..