Medie: Ansatte i flere tech-virksomheder må ikke snakke med Huawei efter USA-forbud

Illustration: studio4a / Bigstockphoto.com
Efter det amerikanske forbud mod Huawei har flere store tech-virksomheder fra blandt andet USA og Sydkorea begrænset eller afbrudt kontakten den kinesiske televirksomhed.

Flere store tech-virksomheder har nedlagt et forbud mod, at deres ansatte har kontakt med den kinesiske tele-virksomhed, Huawei.

Det oplyser kilder til nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge Reuters er det ellers normalt, at de forskellige virksomheder er i løbende kontakt om internationale standarder for blandt andet kommunikationsteknologi, såsom en fremtidig udrulning af 5G-netværk.

Men denne procedure har virksomheder som amerikanske Intel, Qualcoom og InterDigital samt sydkoreanske LG nu sat en stopper for i kølvandet på det amerikanske forbud mod Huawei. Det på trods af, at forbuddet fra USA ikke betyder, at al kontakt med den kinesiske virksomhed skal afbrydes.

Læs også: Huawei må ikke længere præinstallere Facebook-appen på deres telefoner

Over Reuters oplyser kilder med kendskab til sagen, at mindst en håndfuld store tech-virksomheder har valgt at begrænse eller afbryde kontakten med Huawei i forsøget på at undgå potentielle problemer med den amerikanske regering.

Intel og Qualcomm oplyser til Reuters, at de har udstukket retningslinjer til deres ansatte og afviser at kommentere yderligere. En talsperson fra InterDigital har oplyst, at der er givet vejledninger til deres medarbejdere for at sikre, at virksomheden overholder den amerikanske lovgivning.

Læs også: Huawei går til de amerikanske domstole: Fjern USA's forbud mod os

LG oplyser i en meddelelse til Reuters, at der ikke er nogen formel virksomhedspolitik om at begrænse samtaler med Huawei. En talsperson fra virksomheden meddeler, at selskabet »frivilligt afstår fra at interagere med Huawei-arbejdere, bortset fra at møde for installation af netværksudstyr eller vedligeholdelse.«

Huawei har ikke kommenteret sagen.

Læs også: Huawei må ikke længere præinstallere Facebook-appen på deres telefoner

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Dorthe Frøstrup

Er det bare mig, der finder det meget betænkeligt og temmelig skræmmende, at USA kan blokere for en privat virksomhed fra et andet land? Og det fordi denne private virksomhed begynder at blive en trussel for det amerikanskejede Apple??

At det skulle skyldes, at Huawei overvåger og spionerer gennem deres teknologiprodukter ser jeg mest som en ualmindelig dårlig undskyldning. Det gør de jo allesammen. Huawei blev blot uheldigvis for dem opdaget. Det er dybt naivt at tro, at Apple, Nokia, Samsung mm ikke overvåger og indsamler data til brug for... Hvad som helst!!

  • 3
  • 0
Christian Nobel

Det er absolut betænkeligt at en bølle i det hvide hus i den grad kan terrorisere og intimidere i så stort et omfang.

Globalt set burde det give stof til eftertanke - kan resten af verden virkelig acceptere at blive trukket rundt i manegen på den måde, stort set af en mand?

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere