Medie: Amazon sparker Google Nest på porten

Bølgerne mellem Google og Amazon går fortsat højt.

Amazon har meddelt, at virksomheden vil droppe at forhandle produkter fra Nest, som Google står bag. Det vil sige termostater og andre smart-home-gadgets. Det oplyser Business Insider.

Mediet har fra en anonym kilde med kendskab til begivenhederne, at Amazon i slutningen af sidste år kontaktede Nest-holdet og meddelte under et konferencekald, at giga-webshoppen ikke ville føre nogle af de nyere Nest-produkter. Det gælder blandt andet den senset Nest-termostat og Nest Secure-sikkerhedssystemet.

Amazon skulle også have oplyst til Nest-folkene, at beslutningen kom fra øverste sted, og at det ikke have noget at gøre med kvaliteten af produkterne.

Efterfølgende skulle Nest have besluttet helt at droppe at sælge nogle produkter hos Amazon, som derfor vil forsvinde, når det nuværende lager er borte. Den beslutning hænger ifølge en unavngiven kilde, som Business Insider henviser til, sammen med, at Nest enten vil have mulighed for at tilbyde hele produkt-porteføljen via Amazon eller slet ingenting.

Det kan dog være muligt fortsat at finde Nest-produkter via Amazons Marketplace-program, hvor tredjeparter sælger via webshoppen.

Ifølge Business Insider er det uklart, hvorvidt Amazon vil begrænse salget af Nest fra Marketplace også.

Både Amazon og Nest har afvist at kommentere sagen overfor Business Insider.

Konkurrenter

Amazon og Google konkurrenter om blandt andet smart-homes, hvor Amazons Alexa dyster mod Google Assistant. Amazon har også Fire TV, der dyster mod Googles Chromecast. Amazon sælger i øvrigt for øjeblikket ikke Chromecasts, det skulle virksomheden dog ifølge Business Insider begynde på igen. Amazon sælger ifølge Business Insider heller ikke Google Home Speaker eller Googles Pixel-smartphone.

Google har tilgængæld blokeret for sin Youtube-app på Fire TV - ifølge Google fordi Amazon overtræder betingelserne for at bruge app'en.

Derudover satser Amazon også på en digital reklameplatform, der er - bemærker Business Insider med henvisning til en CNBC-historie - en direkte trussel mod Google kerneforretning. Og så har både Google og Amazon selvfølgeligt også hver deres cloud-service.

Og som Version2 den anden dag bemærkede, så er der hvad musik-streamings-tjenester angår ikke noget, der hedder Google Music i forhold til Alexa, som tilgengæld understøtter Spotify og så selvfølgeligt Amazons egen streaming-tjeneste.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Hans Nielsen

Dette viser igen, at Amazon er så grådig og kun har et mål med deres Echo/Dot. Og det er at sælge, og åbenbart kun deres egene service.
Så betyder denne tåbelige og selv ødelæggende grådighed at der kun er sikkert valg, af Intelligente Højtaler dimser.

Amazon har indtil nu overlevet, på at være først, have flere susporteren enheder, og være billigt. Men de har nu kun det første tilbage. Google har nu også en næsten lige så billig udgave, og de overhaler Amazon inden om med hensyn til understøttelse. Og så har Google, google og det virker langt bedre, end den svagt opfattende Alexa.

Det er helt sikkert ikke nogle google turde/ville gøre på samme måde og størrelse. Så hvis i vil have dimser til smarthome, og da man ikke ved hvad det næste så er fra Amazon. Da man helt sikkert nu vil opleve at Amazon gør alt for at holde deres egne produkt inde.

Men igen husk. åben API og IFTTT er det vigtigste parameter ved køb, dyre enheder som holder længere end 3-4 år.

Her min erfaring med DOT.
https://www.version2.dk/comment/372177#comment-372177

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize