Medie: Amazon-medarbejdere ser videooptagelser fra folks hjem

Illustration: Bigstock
Optagelser fra Amazons Cloud Cam kan ende med at blive set af ansatte hos Amazon i forbindelse med AI-oplæring.

Ansatte hos Amazon ser i visse tilfælde med på optagelser fra hjemmeovervågningssystemet Amazon Cloud Cam. Det skriver Bloomberg.com (artiklen er bag en betalingsmur).

Videoklippene bliver ifølge Bloomberg brugt af medarbejdere hos Amazon til optræning af AI-algoritmner.

Amazon har, ligesom Google og Apple, været under skarp kritik, da det kom frem at medarbejdere hos selskabet lyttede med til optagelser fra Amazons Alexa, hvor information og oplysninger, der kan identificere brugerne, havnede hos udliciteret arbejdskraft under Amazon uden brugernes samtykke.

Læs også: Mennesker har aflyttet indhold fra danskeres brug af Googles og Apples stemmestyringstjenester

Brugere af Amazons Cloud Cam kan indsende klip til Amazon, der skal hjælpe med at optimere Amazons AI Analytics. Bloomberg påpeger, at det ikke klart fremgår af Amazons betingelser, at en video kan ende med at blive set af ansatte.

En talsperson fra Amazon siger til mediet, at det kun er brugerne selv, der kan se deres video, medmindre de har indsendt videoen til 'troubleshooting,' altså i forbindelse med fejlretning.

Hvorvidt folk i alle tilfælde faktisk selv har ønsket at indsende video til Amazon, bliver der sat spørgsmålstegn ved i historien.

Bloomberg har nemlig talt med anonyme medarbejdere i Rumænien og Indien, som har arbejdet med optagelser fra Amazons Cloud Cam.

Læs også: Amazons nye wifi-protokol kan overvåge folk, der ikke engang er logget på

Ifølge to medarbejderne har ansatte set flere aktiviteter, som brugere næppe har ønsket at dele med Amazons ansatte. Herunder tilfælde af folk, der har sex.

Ifølge Bloombergs kilder kunne hver medarbejder modtage omkring 150 videooptagelser dagligt, der typisk varede omkring 20 til 30 sekunder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bjarne Nielsen

Hvad er det lige, som får disse giganter til at tro, at de frit kan bruge os som forsøgsdyr, og at hele verden er deres petri-skål?

Det er lidt ligesom at betale fuld pris, og så få en demo-bil ... bortset fra, at det vil jeg hellere end uvidende at blive (mis-)brugt som forsøgsobjekt i deres udviklingsafdeling.

  • 1
  • 0
Bjarne Nielsen

Empiri ?

Fra artiklen:

Videoklippene bliver ifølge Bloomberg brugt af medarbejdere hos Amazon til optræning af AI-algoritmner.

og

Ifølge to medarbejderne har ansatte set flere aktiviteter, som brugere næppe har ønsket at dele med Amazons ansatte.

Og det er desværre ikke enestående, at man på den måde bliver tvangindrulleret i produktudviklingen. Og det betyder åbenbart ikke noget, om man betaler eller ej.

Grunden til at jeg generaliserer er, at det bestemt ikke kun er Amazon, som på den måde har svært ved at skelne imellem kunder og råmateriale. Der har været adskillige eksempler også her på stedet, og der er skrevet tykke bøger om emnet.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere