Medie afslører op mod 20 falske basestationer i London

Det britiske medie Sky News har i op mod 20 tilfælde kunnet konstatere IMSI-catching i London. Politiet vil hverken be- eller afkræfte, om det bruger falske basestationer til overvågning.

Endnu en gang kan et medie løfte sløret for en række falske basestationer, der ukritisk opsnapper al mobil-kommunikation. Denne gang er det i millionbyen London, hvor mediet Sky News har fundet tegn på op mod 20 af de såkaldte IMSI-catchere (International Mobile Subscriber Identity, red.).

Læs også: Aftenposten frigiver rå-data fra jagt på IMSI-catchere

Basestationerne, der narrer alle mobiltelefoner til at koble op på masten i det område, de dækker, er en kontroversiel overvågningsform, da den er svær at målrette mod konkrete mistænkte. Særligt i urbane miljøer såsom London vil mage uskyldige menneskers kommunikation også blive opsnappet.

Læs også: Hvem undersøger mobilspionage i Danmark?

Der har længe været mistanke og medieforlydender om, at de britiske myndigheder havde indkøbt og gjorde brug af IMSI-catchere i en eller anden udstrækning, men det er første gang, at håndfaste beviser ser dagens lys.

Læs også: New York-politi har brugt IMSI-catchere til overvågning 46 gange uden kendelse

Sky News har forgæves forsøgt at få politiet i tale om, hvorvidt politimyndigheden står bag de opstillede basestationer, men myndigheden vil hverken be- eller afkræfte sit kendskab til overvågningen.

Det er derfor ikke bekræftet, at myndighederne står bag overvågningen, ligesom det heller ikke er tydeligt, hvor mange basestationer der egentlig er opstillet i London, og om de bruges aktivt.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Lasse Jensen

En lille klap på bagsiden, med dip switches på undersiden, hvor man fysisk kan slukke hver enkelt radiokomponent i telefonen. Hurtigt og enkelt, og helt sikret mod bagdøre, kan man så nemt vælge hvilke af telefonens funktioner man ønsker at bruge.

Rent markeringsmæssigt vil det nok være en fordel at lægge et lille stykke staniol med i æsken, der tager form som en hat når man folder det ud. Men idéen er da stadig god. Angela Merkel vil også gerne købe den.

  • 8
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere