Med ny tjeneste kan du tjekke dine bredbåndsmuligheder på adresseniveau

13. marts 2015 kl. 11:0424
Ny tjeneste giver mulighed for at tjekke hvilke muligheder du har for at få bredbånd på din adresse.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

På den nye hjemmeside www.tjekditnet.dk kan du hurtigt få svar på, hvilken bredbåndshastighed du har mulighed for at købe, hvem der sælger den og hvilken teknologi, der er tale om.

Hvor det tidligere har været svært for borgere og virksomheder at gennemskue, hvilke bredbåndsmuligheder, der eksisterer på en given adresse, har Erhvervs- og Vækstministeriet i samarbejde med Kommunernes Landsforening og Regionerne nu samlet data i en tjeneste, der desuden giver et overblik over mulige teoretiske og udbudte hastigheder i hele landet og det på adresseniveau.

Hjemmesiden giver også mulighed for at tjekke hastigheden på ens nuværende forbindelse.

Tjeneste giver også hurtigt overblik over hastighederne på regionsniveau. Kortlægningen viser, at 83 procent af alle boliger og virksomheder har adgang til mindst 100 Mbit/s download. Det peger på en fremgang i forhhold til 2013. Dog er tallene ikke direkte sammenlignelige blandt andet fordi de nu opgøres på adresseniveau i stedet for postnummer. Den gang var andelen af boliger og virksomheder med adgang til mindst 100 Mbit/s download 70 procent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

64 pct. af alle boliger og virksomheder har adgang til bredbånd på mindst 30 Mbit/s upload. Dette er en stigning i forhold til 2013 år hvor dækningen var 58 pct..

Til sommer udvides Tjekditnet.dk med kortlægning af mobildækningen. Endelig er det hensigten at tjenesten løbende bliver videreudviklet i dialog med brugerne. Der kan på Tjekditnet.dk rettes henvendelse til Erhvervsstyrelsen, hvis man ikke kan genkende dæknings-resultatet eller har spørgsmål til selve kortlægningen.

24 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
24
11. maj 2015 kl. 16:36

Siden, www.tjekditnet.dk, bygger vel på teoretiske data, lidt ligesom dækningskort fra de danske teleoperatører. Du vil aldrig rigtigt kunne få 100% valid information omkring dækningsforhold eller hastigheder, da værdierne kun er teoretiske.

25
11. maj 2015 kl. 17:47

Ikke 100% valid information

Vel nærmest 100% invalid.

Tag en vilkår adresse, og eksempelvis Gigabit står som leverandør af xDSL forbindelser, selv om det eneste Gigabit laver er at levere rigtige, gode, ordentlige, anstændige fiberforbindelser i TDC's fiberørken aka Nordsjælland.

Desværre kan jeg ikke få fiber fra dem, da Dong i al deres kvide glemte vores vej.

Tjekditnet er en ligeså stor joke som alt mulig andet bredbåndskortlægning erhvervsstyrelsen har leget med.

23
20. marts 2015 kl. 12:53

Jeg har fiber via WAOO hvilket siden viser korrekt. Derudover har jeg mulighed for xDSL, men sidst jeg talte med teleselskaberne om det kunne de ikke garantere mere end 2 mbit (og siden oplyser 10/1 mbit).

20
14. marts 2015 kl. 09:19

Til sommer udvides Tjekditnet.dk med kortlægning af mobildækningen.

kære Erhverv og Vækst. Koncentrer jer i første omgang om at få siden til at blive brugbar. Våde drømme om også at spolere på andre områder må vente.

19
13. marts 2015 kl. 21:32

Jeg prøvede at indtaste de adresser jeg kunne finde på TDC's egne adresser, men ingen af dem ser ud til at kunne slås op.

Kunne ellers være sjovt at se hvad de kan tilbyde sig selv, eller om andre er bedre på de givne adresser :)

18
13. marts 2015 kl. 20:11

Vi (Gigabit) har på ingen måde angivet at vi kan levere alle mulige steder i landet, men alligevel kommer tjekditnet.dk ud og foreslår os som leverandør stort set overalt. Tilmed på teknologier som vi endnu ikke supporterer (DSL).

På den anden side, så hævder tjekditnet.dk at vores konkurrenter kan levere 1000/1000 på adresser, hvor vi faktisk er de eneste der kan det. Det virker som om, at hvis blot én udbyder kan levere en hastighed med en given teknologi (fiber) så antager man at alle andre udbydere kan det samme.

Alle adresser i det industrikvarter, hvor vi har kontor, giver at man kan få 10000/10000 (også af os...). Og det er jo rigtigt, da erhvervsfiber kan leveres til samtlige adresser i hele Danmark, og man kan da køre 10 Gbps (og også mere) på en sådan fiber. Så hvis der ikke er yderligere kriterier, giver kortlægningen ingen mening. Et kriterie kunne f.eks. være prisklasser - hvor mange virksomheder kan få fiber for 500 kr/måned, hvor mange for 1000 kr/måned etc. Det ville ændre billedet en del!

På min privatadresse hævder tjekditnet.dk at jeg kan få TV fra ComX, Stofa og YouSee. Rent faktisk er det kun Stofa der kan levere. Og da jeg ikke er interesseret i TV, så er det 100 Mbps net jeg kan købe jo alt for dyrt.

Givet at der ikke er en eneste adresse, som jeg har undersøgt, der har korrekte data, så tvivler jeg på at undersøgelsen er retvisende på nogen som helst måde.

22
16. marts 2015 kl. 12:01

Fejlfyldt

Nemlig. Siden viser også at i kan levere på min adresse her i Hedehusene allerede, men mig bekendt er i ikke helt klar til dette endnu.

17
13. marts 2015 kl. 18:59

Det må gøre avs på TDC at de nu skal opgive en mere reel hastighed over kabel. Der er >mange< steder, hvor den ligger omkring 2 Mbit/s.

15
13. marts 2015 kl. 17:05

Syntes også at sitet er noget jammerligt. De fleste af de nævnte udbydere på min udkantsadresse har formodentlig slet ikke overvejet at levere på min adresse hvor jeg stadig listes til max at kunne få 1/0,5 via kobber. Det tror jeg i øvrigt er teoretisk med mine 5 km. til nærmeste central.

Heldigvis findes der en trådløs operatør der dækker mit område ganske fint efter omstændighederne med en 3,5/3,5 og det er faktisk nok til at streame i fin kvalitet selv på storskærm.

Nu har jeg så testet min forbindelse via tjekditnet.dk og så ville det måske være en god ide at sitet efterfølgende viste en skærm med f.eks. "hvor har du den dækning fra" når de nu ikke kender til leverandøren :-).

14
13. marts 2015 kl. 15:01

Jeg har slået en del adresser op, hvor jeg kender eksakte hastighed der kan leveres over kabel. Ingen af dem passer med virkeligheden.

Ikke underligt at billedet af udbudt bredbånd ser så godt ud som det gør :-) Virkeligheden er desværre en anden...

Derudover er der kabel-TV problematikken, hvor det kræver tilslutning til TV for at kunne få Internet.

13
13. marts 2015 kl. 15:00

Siden påstår at jeg kan få fiber. Dette er dog ikke sandt. Vi har en fiber-LAN løsning, og vores udbyder, Parknet, er ikke med på listen over mulige udbydere. Så man skal vist være lidt forsigtig med at stole på siden.

Hastigheden på fiberen er sat til 50/50 Mbit, som et det Parknet garantere. Under mulige udbydere står Gigabit, som tilbyder hhv. 100 og 1000 Mbit. Så fejlen må skyldes at fiber-LAN ikke er med som teknologi, men er lagt ind under fiber.

12
13. marts 2015 kl. 14:39

Den viser at man i næsten hele Roskilde C (10. største by i DK?) kan få hele 2 / 0.5 Mbit.

Det undrer mig at opgørelsen på landsplan er så "pæn" når flere tusinde husstande i Roskilde ikke kan få bredbånd (uden krav om tv eller store investeringer) på mere end 2 Mbit. TDC vil i øvrigt helst undgå at sælge det da hastigheden ikke engang kan garanteres - de garantere intet, ikke engang dl 0,5 Mbit.

11
13. marts 2015 kl. 14:04

Jeg får at vide, at jeg man kan trække 6/1Mbit på min adresse, selvom jeg lige har fået en 30/5Mbit. for nogle måneder siden kunne jeg max få 12/1Mbit, men jeg tror Vectoring og G.INP er blevet aktiveret for nylig på den nærmeste DSLAM. Det kan i hvert fald godt betale sig, at kigge på sin kobberforbindelse i ny og næ :)

7
13. marts 2015 kl. 12:28

Det ser ud til der er god adgang til fiber der!

4
13. marts 2015 kl. 11:54

Siden fortæller at jeg kan få 30/2 via kobber. TDC kan max levere 11/1 på det 3km kabeltræk der er til centralen. Den viser dog rigtig nok at vores fiber kan levere 500/500

8
13. marts 2015 kl. 12:35

Lidt?

En internetforbindelse er andet end den rå dataforbindelse. Kundeservice og tilkøbsmuligheder er ikke regnet med på denne side. Siden er et større spild af offentlige midler.

3
13. marts 2015 kl. 11:49

Intet af det som fremgår på siden er tilnærmelsesvis korrekt. For min adresse er det mere eller mindre bare et opslag over udbydere der findes i Danmark. Ingen af dem kan levere de løsninger.

Kobber siger den at jeg kan få 40/5 mbit. Men ifølge en TDC tekniker kan kobberet jeg har højst trække 10/1.

Fiber kan jeg få hos en udbyder der kun opererer i KBH jeg bor i Aarhus) og så lister den ellers Waoo osv. Allesammen udbydere jeg har kontaktet og som ikke kan levere her.

2
13. marts 2015 kl. 11:43

Et område hvor tjenesten kunne være bedre er hvis de fik leverandørerne til at opdatere de hastigheder de tilbyder, men ellers er det et super rart værktøj som giver et godt overblik! :-)

1
13. marts 2015 kl. 11:32

Nja vister jo devære ikke et virkligt billede af situationen, den siger man kan få fiber her men den ligger i den anden side af vejen og SEF lever ikke på denne side. og xdsl jo du kan få 50/10 hvis dine kobber kabler var nye, der er medvind og stjerne står rigtig.