MDM-gigant vil gøre bring-your-own-device sikkert

CA Technologies har netop lanceret en ny måde at lave mobile device management på. Og der er fokus på brugervenlighed.

Mobile World Congress, Barcelona. MWC handler langt fra kun om smartphones og tablets, men også om alt, hvad man overhovedet kan forestille sig at bruge mobile enheder til – og hvordan man administrerer dem.

CA Technologies har på årets mobilmesse i Barcelona lanceret en ny teknologi, der skal forsøge at levere Mobile Device Management til virksomheder – uden at forringe brugeroplevelsen hos den enkelte ansatte. Version2 har talt mrf CA´s VP for mobility, Nagi Prabhu.

»Når jeg køber en iPhone, så skal den ikke føles som en Blackberry, fordi jeg også bruger den til arbejde«, griner Nagi Prabhu, da Version2 beder ham om at forklare formålet med virksomhedens nye teknologi, der kaldes ”Smart Containerization”.

Kort fortalt giver Smart Containerization virksomheder mulighed for at lade ansatte bruger deres egne apparater til både arbejde og privat – uden at det stiller videre krav til brugeren, som det normalt er tilfældet ved den skarpe opdeling af private data og virksomheds-data.

Man kan konfigurere sine sikkerhedsforanstaltninger meget specifikt, og ifølge Nagi Prabhu, er det på tide, at der bliver gjort op med kompromisset mellem sikkerhed og brugeroplevelsen på mobilenheder.

»Normalt skal den ansatte for eksempel bruge seperate mail-klienter til arbejde og privat-mail, fordi alt der vedrører arbejde er smidt ind i en container. Men med vores nye produkt, kan man definere sin sikkerhed langt mere finkornet«, siger Nagi Prabu og uddyber:

»Man kan via metadata definere helt ned til den enkelte mail, fil eller applikation, hvad der skal krypteres. På den måde skal de ansatte ikke igennem en to-trins autentifikation for at læse en frokostinvitation«, siger Nagi Prabhu til Version2.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere