McAfee skifter spor: Nu skal processoren bekæmpe malware

Fremover skal rootkits og anden avanceret malware ikke bare bekæmpes med software, men også med antivirus bygget ind i computerens processor, mener McAfee.

Det kan være næsten umuligt at få skovlen under et ondsindet rootkit, som ligger dybt begravet i styresystemets indre eller måske bliver indlæst før styresystemet overhovedet kommer til.

Derfor er der brug for et paradigmeskift i bekæmpelsen af malware, lød det fra antivirusfirmaet McAfee, da det nye koncept Deepsafe blev præsenteret på konferencen Intel Developer Forum. Det skriver McAfee i en pressemeddelelse.

Læs også: McAfee: Køb sikkerhedssoftware til iPhone, som den allerede har

Intel købte McAfee for 45 milliarder kroner i august 2010, med det erklærede formål at få tænkt sikkerhed ind i den grundlæggende hardware i en computer også. Det har ført til Deepsafe-projektet, som McAfee har store forventninger til.

»Dette er et enormt skifte for McAfee, og en af de største innovationer i sikkerhedsindustriens historie,« lød det ubeskedent fra McAfee-direktør Todd Gebhart, da han samme med Intels topdirektør præsenterede Deepsafe.

Sikkerheden skal fremover bygges ind i Intels processorer og dermed komme så mange spadestik længere ned i systemet, at det bliver umuligt for it-kriminelle at snyde sig uden om.

I dag er problemet, at rootkits og andre rigtig godt skjulte trusler kan operere så dybt nede i styresystemet eller under virtualiserings-lag i computeren, at det kan være næsten umuligt at opdage eller fjerne for traditionel antivirus.

De første produkter, der bruger Deepsafe-konceptet, vil komme på markedet i løbet af 2011.

Læs også: Ny test dumper McAfee's antivirus

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bjørn Damborg Froberg

De har jo haft denne teori længe.. Kan ikke huske præcis hvornår de første gang annoncerede dette - men det er længe siden. Mener bestemt også det var en faktor der gjorde McAfee mere interessant som opkøb for Intel.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere