Matriklens ældste hardware: Mød ’Joey’ – den første navngivne HP plotter-printer fra 1985

Sommertour: Hos HP i Allerød står ’Joey’ ColorPro, der var den første HP-printer med et rigtigt navn. Og den er stadig i høj kurs på markedet nu 26 år efter lanceringen.

Verdens største printerproducent har selvfølgelig en af sine egne gamle printere stående, der samtidig viste sig at være matriklens ældste hardware. ColorPro, eller ’Joey’ som den også blev kaldt, var den første og eneste plotter-printer tilbage i 1985, som havde et decideret navn frem for et produktnummer.

Da den blev lanceret for 26 år siden, lød prisen på 1.295 dollar, og en medarbejder fortæller, at hjemmesider i USA den dag i dag sælger maskinen til 695 dollar til særligt interesserede – tilmed inklusive en garanti på 90 dage.

Printeren blev produceret i to udgaver med hvert sit kommunikations-interface. Det ene var det serielle RS-232-C/CCITT, og den anden mulighed var HP’s egen parallelle HP-IB (IEEE 488-1978).

Det er en såkaldt fiberchipplotter, der ved hjælp af en farvekarussel med otte farvestifter, eller pens, og en fangearm printer tekst og mønstre på papiret én farve af gangen.

Lige præcis denne model kom til HP's lokaler i Allerød, efter en marketingchef fra virksomheden faldt over printeren under et besøg hos en kunde, der havde pensioneret den til fordel for en nyere model. Printeren fik han lov til at tage med sig hjem, og den bliver i dag brugt som udstillingsmodel.

Printeren var angivelig fuldt funktionel, men var desværre ikke sat til en computer, da Version2 kom forbi. Men nedenunder er en video, hvor man kan se en anden plotter-printer printe (eller tegne vil nogen måske mene) en tegning.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere