MasterCard har store planer med dit ansigt, og virksomheden har tænkt sig at tage begrebet 'selfie' til et nyt niveau. Helt konkret har MasterCard lanceret MasterCard ID check, der kan bruge kundernes ansigt til at verificere de transaktioner, vi gennemfører i diverse e-shops. Det skriver CNN Money.
Foreløbigt slipper MasterCard dog kun teknologien løs på 500 forsøgspersoner, men det fungerer sådan her: Når du har besluttet dig for at købe din nye trøje, computer eller lignende online - og naturligvis ejer et MasterCard - så trykker du MasterCard ID check. Her kan du så vælge mellem enten at bruge dit fingeratryk, som vi eksempelvis kender det fra Apple Pay, eller du kan vælge ansigtsscanning. Her tager du så et selfie, hvor man skal blinke én gang for at vise, at man er levende.
MasterCard understreger dog, at teknologien kun er på forsøgsbasis, og at man stadig mangler at afdække en lang række scenerier i forhold til ansigtsudtryk, svindel og lignende.
Men hvad så med sikkerheden? MasterCard lover, at firmaet ikke kan genskabe og misbruge billeder af dit ansigt, fordi de lagres som en algoritme på MasterCards servere. Men funktionen har allerede gjort flere sikkerhedseksperter lidt bekymrede. En af dem er Robert M. Lee, der er grundægger af konsulentvirksomheden Dragos Security:
»Jeg forstår, hvorfor MasterCard vil have de her data. Men jeg bryder mig ikke om det. Set fra et privacy-aspekt er det forfærdeligt. Og set fra et forretningssynspunkt forstår jeg ikke, hvorfor MasterCard vil løbe risikoen (for at blive hacket, red.),« fortæller Robert M. Lee til CNN Money.
Knap så skeptisk er Phillip Dunkelberger, der driver virksomheden Nok Nok Labs, som har specialiseret sig i teknologi til sikkerhedsgodkendelser:
»MasterCard lagrer algoritmer, ikke et egentligt billede af dig. Jeg er sikker på, de gør alt for at beskytte brugerne data,« siger han til CNN Money.
Du kan se MasterCard ID check i aktion i videoen herunder:

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.