Massivt OOXML-pres mod Standard Norge

37 enslydende breve blev sendt til Standard Norge med opfordring til at ISO-godkende Microsofts åbne dokumentformat OOXML.

Den norske standardiseringsorganisation Standard Norge blev udsat for massivt pres op til den norske tilkendegivelse om, hvorvidt OOXML skulle gøres til international ISO-standard.

37 enslydende breve modtog Standard Norge med opfordring til ISO-godkendelse af OOXML, der er Microsofts bud på en åben dokumentstandard.

Microsoft i Norge erkender, at de har udsendt brevet til en række kunder og partnere, skriver Computerworld.dk.

»Vi har udsendt brevet til de af vore samarbejdspartnere, der kunne drage fordel af, at OOXML bliver en standard. Brevet har været udsendt sammen med informationsmateriale om OOXML-standarden,« siger Eirik Lae Solberg, kommunikationsdirektør, Microsoft Norge til nyhedstjenesten.

Han tilføjer, at hensigten med brevene kun har været ment som et udgangspunkt for partnernes og kundernes egne vurderinger, men flere af brevene viser, at modtagerne end ikke har fjernet teksten med "firmanavn og navn" - inden brevet er sendt videre til Standard Norge.

Ifølge Computerworld.dk har også den danske afdeling af Microsoft henvendt sig til kunder og partnere i forbindelse med OOXML-godkendelsen, men denne henvendelse har dog ikke indeholdt et præfabrikeret brev, men en opfordring til at deltage i processen, samt de relevante kontaktoplysninger på de centrale personer i Dansk Standard og IT- og Telestyrelsen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Morten Krogh Andersen

at flere af Microsofts samarbejdspartner ikke engang er i stand til at rette i et diktat fra moderskibet, så der ikke kommer n ens breve til samme modtager? Hvordan ser det så ud med deres evner til at udvikle software tilrettet de enkelte modtagere/kunder?

  • 0
  • 0
Jakob Damkjær

Hvis det havde været nogen andre end microsoft...

BREAKING NEWS!!!

Microsoft A/S har overrasket stort ved at udsende en skrivelse om at de på det kraftigeste støtter op om at ooxml er blevet en iso standart. Udermere foreslår Microsoft at windows bliver standart krav for styresystemer generelt ved ISO9001/9002 certificering af virksomheder i et bredt udvalg af brancher.

Måske er det ms partenere i Norges land måde at sige, "Ja, vi er jeres skøde hunde og vi ville aldrig bide den hånd der fodre os. Men hvis i vil opkøbe os, så skal i faktisk ha pengepungen op af lommen"

Måske er det her cirkus omkring iso standartiserings processen det der skal til for at folk (selv i det offentlige) faktisk opdager at de bliver nød til at begrænse ms monopolet ellers så bliver alting alt for dyrt når det kommer til IT.

Der er allerede lovende takter i udvalg, der i mange år har været så chokerende meget pro ms, nu faktisk siger ord som W3C standarter og browser uafhængighed i samme sætning...

Sød musik...

que håndlangerene, go go gadget JSL...

  • 0
  • 0
Nicholas Colding

Hvad siger den dansk Propaganda Chef hos Microsoft til dette?

På computerworld.dk kan man læse, at MS DK også har skrevet til de danske kunder og partnere. Men selvfølgelig vidste vi godt, at MS måtte have svindlet sig til resultatet.

VH Nicholas

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere