Massivt cyberangreb på italiensk by: Alle kommunale tjenester og hjemmesider lagt ned

Piazza Pretoria i Palermo, Italien.
Illustration: GattoCeliaco/Wikimedia Commons.
Et cyberangreb har ramt den italienske by Palermo, der har set sig nødsaget til at lukke for alle it-systemer. Det er umuligt at kommunikere med eller benytte tjenester, der er afhængig af digitale systemer, og faxmaskiner er den eneste mulighed.
7. juni kl. 08:55
errorÆldre end 30 dage

Den syditalienske by Palermo, der er Siciliens hovedstad, er ramt af et cyberangreb, der har lagt alle kommunale tjenester, hjemmesider og portaler ned. Det indebærer blandt andet det offentlige videoovervågningssystem og det kommunale politis operationscenter.

Det skriver Bleeping Computer.

Læs også: Justitsministeren overrasket over kortlivet telelogningslov: »Det er ikke et ønskescenarie«

Det er ifølge Bleeping Computer umuligt at kommunikere med eller anmode om nogen tjeneste, der er afhængig af digitale systemer, og alle borgere er nødt til at bruge forældede faxmaskiner for at nå de offentlige kontorer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Eftersom de lokale myndigheder i Palermo har set sig nødsaget til at lukke for it-systemerne, isolere dem fra netværk og advaret om, at det kan vare et stykke tid, så vurderer Bleeping Computer, at det er sandsynligt, at der er tale om et ransomwareangreb. Det er en typisk måde at imødegå ransomware på, da man dermed forhindrer malwaren i at sprede sig til flere systemer og derved undgår flere krypterede filer.

Læs også: Supply chain-angreb rammer australsk fond: Følsomme sundhedsoplysninger lækket

I begyndelsen af maj blev Costa Rica ramt af et massivt ransomwareangreb, der resulterede i, at præsident Rodrigo Chaves måtte erklære landet i undtagelsestilstand.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger