

Priserne er på himmelflugt flere steder i samfundet på grund af den ene krise efter den anden. Alligevel stikker en udgift særligt ud hos de danske it-chefer.
Udgifterne til it-licenser er nemlig steget markant hos en lang række leverandører, og det rammer pengepungen hos de danske virksomheder.
»Det betyder et større pres på budgetterne, det er der ingen tvivl om,« siger CIO i den danske ingeniørvirksomhed Semco Maritime, Jan Topp Rasmussen.
- emailE-mail
- linkKopier link

Fortsæt din læsning
- Sortér efter chevron_right
- Trådet debat
Tjah - I har jo begge ret (Zephyrus og Christian). Men man kan jo starte med at smide Microsoft på porten. Cloud er et buzz-ord, der basalt set handler om at inkludere nogle serveromkostninger og netomkostninger i et for brugerne uforståeligt sammensurium, der sjovt nok ender med, at brugerne skal betale 'lidt' mere. Helt enig med Zephyrus, at Open Source-alternativer er at foretrække.
Men Christian har bestemt også ret. Specialsoftware skal skrives til den virksomhed, der skal bruge den (og så skal source-koden afleveres, så betaleren selv kan arbejde videre med den - evt. lægge den ud som Open Source). På den måde kan software-udviklere tjene de penge, de skal - uden at tage brugerne som gidsler.
Og med kommentaren om mainframes - well, hvis man ikke synes, man får noget for sine licenser dér, så er tiden måske inde til at skifte til andre teknologier?
Lige om lidt så skifter flere og flere virksomheder til Open Source. Virksomheder er notorisk dårlige til håndtere div opgaver i en livscyklus, derfor opbygger virksomhederne teknisk gæld. Hvorfor ikke gøre det samme på alle dele af it-installationen, ved at benytte et gratis alternativ og så glemme alt om den vedligeholdelse som skal til for at drive en it-installation. Sparede licenser er penge dirkte til bundlinjen.
Så hvordan skal dem der bygger software tjene penge, hvis alt skal være open source og gratis ?
Så hvordan skal dem der bygger software tjene penge, hvis alt skal være open source og gratis ?
70-80% af al open source, udvikles af personer der får LØN for det. Så firmaer tjener tydeligvis fint penge, selvom koden der udvikles, frigives som open source :)
Vi udvikler f.ex. vores ting som Open Source (bl.a. https://k8id.io ), og bidrager til anden open source vi anvender - og har alligevel kunder. Det er bare en anden forretningsmodel.
Meget software, er f.ex. udviklet at brugere selv - der samarbejder om at bygge bl.a. CAD programmer mm. - og for mange større firmaer vil det bedre kunne betale sig at have en fuldtidsstilling (eller halvtids) der kun udvikler på den software man anvender mest.