Massevis af danske virksomheder opprioriterer it-sikkerhed under corona

Det er Illustration: Phongphan | Bigstock
PwC’s årlige Digital Trust Insights 2021 spørger flere end 3.000 topledere og it-chefer, hvordan de ser det aktuelle globale cyberlandskab. Og her fylder sikkerhed stadig mere og mere trods faldende indtjening.

En ny undersøgelse fra PwC viser, at topledere og it-chefer i år er mere tilbøjelige til at overveje cybersikkerhed i enhver forretningsbeslutning sammenlignet med 2019. Samtidig angiver over halvdelen (55 %) af it-cheferne at have fået et større cyberbudget, og det er selvom 64 % forventer en faldende indtjening.

Læs også: Lone hacker Bang & Olufsen: »Jeg går efter de samme sårbarheder som de kriminelle«

»Undersøgelsen viser tydeligt, at cyberområdet får et stadig større strategisk og økonomisk fokus. Hver anden virksomhed har ansat flere fuldtidsmedarbejdere i it-roller på trods af en presset økonomi,« siger Mads Nørgaard Madsen, der er partner og it-sikkerhedsekspert i PwC til Ritzau. Han henviser i den forbindelse til virksomhedernes stigende fokus på og forandring af CISO-rollen.

Flere og flere efterspørger CISO-rollen

40 procent af toplederne og it-cheferne angiver nemlig, at de har øget deres digitale ambitioner og lancerer cybersikkerhedsstrategier tidligere end oprindeligt planlagt.

Læs også: Kære justitsminister: Hvordan skal vi fastholde vores digitale førerposition med et udsultet Datatilsyn?

»I de større virksomheder ser vi en tydelig modning af CISO-rollen, der er gået fra ikke-eksisterende, mod at flere har ansat en teknisk ansvarlig, til nu hvor langt flere virksomheder leder efter en reel CISO«, siger Mads Nørgaard Madsen og tilføjer:

»En CISO har med en risikobaseret tilgang indblik i forretningen og har evnen til at kunne formidle budskaber til både C-suite og bestyrelse. Dem er der dog ikke mange af på markedet, og man bør derfor øge fokus på udvikling af kompetencerne hos de talenter, som Danmark allerede har inden for cybersikkerhed.«

Global Digital Trust Insights Survey 2021 er udarbejdet på baggrund af 3.249 interviews fra topledere og it-chefer verden over. Undersøgelsen giver et billede af cyberlandskabet, som det ser ud nu, samt hvilke forventninger virksomhederne har til fremtidens cybersikkerhed og -trusler. Interviews blev gennemført i 3. kvartal 2020.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere