Massesøgsmål mod Amazons Ring-kameraer efter ubehagelige hackerangreb

Illustration: Wikimedia
Hackere udnyttede svag sikkerhed til at overtage smarte video-dørklokker og overvågningskameraer, hævder massesøgsmål mod producenten Ring, der er ejet af Amazon.

Mere end 30 personer har samlet sig i et massesøgsmål mod den Amazon-ejede virksomhed Ring, der producerer smarte overvågningskameraer og video-dørklokker, efter at have været udsat for en række ubehagelige episoder med dødstrusler og afpresning fra hackere.

Det skriver The Guardian.

Rings smarte overvågningskameraer og video-dørklokker har udover et kamera også både mikrofon, højttaler og bevægelsessensor, men sikkerheden i enhederne har langt fra været tilstrækkelig, hævdes det i nyt massesøgsmål, der bygger på en række tidligere sager og klager.

De ramte personer, som er fordelt på 15 familier, hævder, at deres Ring-enheder er blevet hacket og brugt til at chikanere dem på forskellige måder, hvoraf en række eksempler fremgår af søgsmålet.

En ældre kvinde på et plejecenter oplevede, at en hacker gennem en Ring-enhed udsatte hende for seksuel chikane og fortalte hende: »Du dør i aften«. På grund af den ubehagelige episode måtte den ældre kvinde flytte tilbage til sin familie, da hun ikke længere følte sig sikker på plejecenteret, hævdes det.

En mor til to fortæller, at hun havde købt et overvågningskamera fra Ring for at holde øje med hendes fireårige datter. Enheden begyndte at spille musik fra gyserfilm, og en hacker talte til hendes otteårige datter gennem enheden. Kvinden endte ifølge søgsmålet med at forlade sit job på grund af stress som følge af episoden.

Svag sikkerhed

I massesøgsmålet beskyldes Ring for ikke at have haft passende sikkerhedsforanstaltninger og for uberettiget at lægge skylden over på ofrene. Ring har blandt andet beskyldt brugerne for ikke at have brugt stærke nok kodeord, men dette skulle virksomheden have krævet af brugerne samt implementeret to-faktor godkendelse, lyder det i anklageskriftet.

I 2019 blev Rings systemer udsat for et hackerangreb, hvor kunders loginoplysninger blev stjålet, så ansvaret for de kompromitterede kodeord kan dermed ligge hos Ring, hævdes det.

Ifølge søgsmålet har producenten »på nuværende tidspunkt ikke forbedret sin sikkerhedspraksis tilstrækkeligt eller reageret tilstrækkeligt på de igangværende trusler, som deres produkter udgør over for sine kunder«.

En talsperson fra Ring siger til The Guardian, at de ikke kommenterer på igangværende sager.

Læs også: Ny standard skal rette op på pivringe sikkerhed i IoT-produkter

Privacyorganisation: Uforeneligt med borgerrettigheder og demokrati

Flere sikkerheds- og privacyeksperter har også kritiseret Ring.

»Efter en masse skræmmende overskrifter om deres dårlige sikkerhedspraksis har Ring endelig foretaget nogle forbedringer,« lyder det fra Evan Greer, der er vicedirektør i privacyforeningen Fight for the Future.

»Men implementering af grundlæggende sikkerhed, som skulle have været der i første omgang, ændrer ikke på det faktum, at Ring-kameraer gør samfundet mindre sikkert, ikke mere sikkert.«

Ring har derudover fået kritik for sit øgede overvågningssamarbejde med politistyrker efter blandt andet at have indgået et samarbejde om at sende overvågningsbilleder- og videoer til politiet i mere end 1300 byer.

»Rings overvågningsbaserede forretningsmodel er grundlæggende uforenelig med borgerrettigheder og demokrati,« lyder det fra Evan Greer.

Læs også: BBC: Amazons IoT-dørklokke logger og beholder data

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere