Masser af gratis open source CRM-programmer - få 12 eksempler her

Valget står mellem en færdig men dyrere CRM løsning fra en af de store it-leverandører, eller en gratis eller en billig open source-løsning, som evt. kan tilpasses af konsulenter til 1.000 kroner i timen

De fleste forbinder nok Customer Relationship Management (CRM)-software med softwarepakker eller software-as-a-service (SaaS) tilbud fra store virksomheder som Salesforce.com, SAP, Oracle eller Microsoft.

Men der findes masser af open source CRM-løsninger som alternativ til de mere kommercielle CRM-løsninger.

Ligesom andre typer af open source-software, findes mange open source CRM apps i både en gratis "community"-udgave samt i en mere kommerciel open source udgave, der omfatter ekstra funktioner og support.

Hos it-konsulenterne kan man få hjælp til implementering af open source CRM-programmerne. F.eks. kan de kan tilpasse prorgrammet, så det bedre matcher din organisation.

Læs også: Plug-and-play ERP og CRM stormer frem – men er det lykken?

De fleste CRM-systemer - proprietære eller open source-baserede - omfatter ofte mange af de samme centrale funktioner. Men ​​open source CRM-systemerne vinder især ved, at de nemt kan tilpasses, fordi kildekoden er frit tilgængelig, lyder det i en artikel på Enterpriseappstoday.

Det peger konsulentvirksomhederne i hvert fald på. Men de lever naturligvis også af at tilpasse de åbne CRM-produkter som f.eks. SugarCRM open source produkt. Og timehonoraret i Danmark til sådanne opgaver er ofte omkring 1.000 kroner.

Læs også: Applikationsudvikling rykker ud af it-afdelingen og bliver hvermandseje

Så frem for at vælge et proprietært kommercielt CRM produkt, som tilbyder de fleste af de funktioner, som man har brug for, kan det ifølge analytikere bedre betale sig at hyre en konsulentvirksomhed til at tilføje præcist de funktioner, som du har brug.

Her er 12 open source CRM-løsninger, der er værd at se nærmere.

SugarCRM er nok det mest kendte og nok den mest omfattende open source CRM-pakke. Løsningen indeholder alle de standard funktioner, som man ville forvente i en kommerciel pakke.

Den gratis community-pakke findes i en Linux, UNIX og OS X-udgave. Abonnementsversioner giver support, mobil funktionalitet, salgsautomatisering og prognoser, marketing lead management og andre ekstra funktioner.

Prisen spænder fra knap 250 kroner per bruger per måned (dog med et minimum indkøb) for Pro-versionen til godt 1.000 kroner per bruger per måned. Pro er topproduktet, som omfatter enterprise opportunity management, prognose-værktøjer, en selvbetjeningsportal og brugerdefinerede aktivitet streams, 24/7 support og en teknisk account manager.

Vtiger er baseret på SugarCRM kode og tilbyder de fleste - men ikke alle - SugarCRMs funktioner. Det har et par ekstra specialfunktioner, såsom lagerstyring og projektledelse.

Vtiger kan udvides med både officielle og tredjeparts add-ons som en Microsoft Exchange connedtor og en Microsoft Outlook connector.

Udover en gratis version til download, tilbyder Vtiger deruden open source CRM som en SaaS-produkt kaldet Vtiger CRM on Demand til godt 80 kroner per bruger per måned, bl.a. med 5 gigabyte lagerplads og støtte. Mobile apps til iOS og Android kan fås for et engangssum på 150 kroner per enhed.

SuiteCRM er en anden gren af SugarCRM. Formålet er at tilbyde funktionalitet, som ligner SugarCRMs kommercielle versioner men i en gratis community udgave.
SuiteCRM er til rådighed til at downloade og køre gratis.

Tre hostede versioner er også tilgængelige for 110 kroner per bruger per måned: SuiteCRM Salg, SuiteCRM service og SuiteCRM Max, som omfatter alle funktioner i SuiteCRM. Basic chat-support er gratis, mens telefon, e-mail og websupport er tilgængelig for 55 kroner per bruger per måned.

Fat Free CRM er et Ruby on Rails-baseret open source CRM-produkt, som er nemt, tilpasningsmuligt og møntet på mindre virksomheder.

Det anvendes 'ud af boksen' med teamsamarbejde, kampagner og lead management, kontaktlister og opportunity tracking, men det kan udvides med en række plug-ins - eller du kan udvikle din egen.

Som navnet antyder, undgår Fat Free CRM komplekse funktioner og er designet til at være enkel at bruge med en intuitiv brugergrænseflade. Det kan downloades gratis med kildekode til rådighed på Github. Der tilbydes ingen kommercielle versioner.

Odoo er det nye navn for den open source business suite, som tidligere var kendt som OpenERP. Odoo tilbyder open source CRM-software samt andre business apps, herunder fakturering, bogføring, lagerstyring og projektledelse.
Communityudgaven af Odoo CRM kan downloades gratis.

Den hostede version er tilgængelig gratis for to brugere, og derefter ca. 100 kroenr per bruger per måned, inklusive e-mail support. En mere omfattende pakke, der inkluderer individuel support og undervisningsmaterialer er også tilgængelig for knap 800 kroner per bruger per måned.

Zurmo inkluderer standard CRM-funktioner som kontakt og aktivitetsstyring, deal tracking, marketing automatisering og rapportering.

Det der gør produktet anderledes, er, at det også har fokus på yngre CRM-brugere ved at tilbyde gamification. Dette bruger point, niveauer, badges, missioner og leaderboards for at tilskynde medarbejderne til at bruge og udforske Zurmo funktioner.

Udover en gratis version, kan man få Zurmo i en hosted version, der omfatter e-mail og telefon support, og integration til Outlook, Google Apps og Exchange, for godt 200 kroner per bruger per måned.

EspoCRM er et gratis webbaseret open source CRM program, der kan tilgås fra computere og mobile enheder via en browser. Aktuelle funktioner omfatter salg automatisering, kalender og kundesupport sagsstyring, men nye funktioner kommer til hver anden måned. Kildekoden kan downloades fra Sourceforge, og support er tilgængelig fra en web forum.

SplendidCRM er en open source CRM-løsning til Windows. Den tilbydes i en gratis community version, der omfatter centrale CRM-funktioner som konti, kontakter og leads og desuden i en mere komplet, kommerciel Pro-version til godt 2000 kroner per bruger per år, der omfatter produkt- og ordre management surveys. Endelig en Enterprise-version til 3300 kr. per bruger om året med workflow, ad-hoc rapportering og en offline-klient.

SplendidCRM tilbyder også en hosted version for 70 kroner per bruger per måned for communityløsningen, 171 for Pro og 275 for Enterprise.

Læs også: ERP-boss: Der skal sluges kameler, når du flytter dine forretningssystemer i skyen

Andre open source CRM-produkter er f.eks. OpenCRX, X2Engine, Concourse Suite og CentraView.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#5 Jørgen Winther

Jeg bemærkede formuleringen "Så frem for at vælge et proprietært kommercielt CRM produkt, som tilbyder de fleste af de funktioner, som man har brug for, kan det ifølge analytikere bedre betale sig at hyre en konsulentvirksomhed til at tilføje præcist de funktioner, som du har brug."

Der er også en tredje mulighed i form af et kommercielt system til hvilket man kan få kildekoden og dermed ændre eller tilføje i systemet. Jeg kender Bitrix24 men ikke umiddelbart andre systemer, der bruger dette koncept.

Fordelen er, at man kan vælge graden af egenudvikling - måske blot få et enkelt modul ændret eller egenudviklet samt få lavet egne integrationer - og så i øvrigt have almindelige opdateringer og support på resten.

  • 0
  • 0
#6 Henrik Høyer

Intet nyt under solen. Alle crm projekter koster penge (som alt andet). Om der vælges open eller closed source ændrer ikke på dette faktum.

Et konsulentbureau anbefaler at man bruger penge på konsulenter istedet for licenser, surprice...

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere