Millionboom i 2012: Cache-SSD'er stryger til vejrs

Cache-SSD'er står over for et gennembrud i 2012, hvilket ikke mindst skyldes stærk opbakning fra Intel.

Markedet for de såkaldte cache-SSD'er er på vej til at boome i 2012, skriver Storagenewsletter.com.

I 2011 blev der solgt 881.000 cache-SSD'er, men det tal ventes at stige til 25,7 millioner i løbet af 2012, viser fremskrivninger fra IHS iSuppli.

SSD står for Solid State Drive og er et nyere alternativ til traditionelle harddiske.

SSD'er er typisk baseret på NAND Flash-hukommelse og er dermed væsentligt hurtigere en almindelige, mekaniske harddiske. Samtidig er de mere støjsvage og robuste.

Cache-SSD er betegnelsen for en SSD, der bruges ved siden af en traditionel harddisk. Dermed er cache-SSD'erne en mere modulær konkurrent til hybriddiskene, som er en samlet pakke bestående af en SSD og en almindelig harddisk.

Formålet med cache-SSD'er er typisk at indlæse styresystemet hurtigere og dermed nedbarbere den tid, det tager at starte pc'en op. Brugerens personlige data som film, musik og dokumenter kan så ligge på den almindelige harddisk, som stadig giver flere gigabyte plads per krone.

Ifølge Storagenewsletter.com vil væksten i antallet af solgte cache-SSD'er ikke mindst blive drevet af en stærk opbakning fra processorgiganten Intel og et øget salg af de såkaldte ultrabooks.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Mike Kehlet

Med et boom, må man forhåbenligt også kunne forvente et prisfald.

Kan huske da jeg for ca halvandet år siden købte en 40gb SSD fra Intel skulle jeg af med lige omkring 1k ,-, det synes jeg er rimelig peberet - Og som jeg ser det har prisen ikke rykket sig betydeligt.

 • 1
 • 0
#2 jonas Vejlin

Prisen har rykket sig. For lidt under 1k kan man få OCZ Vertex Plus Series Solid State Disk 120 GB http://www.edbpriser.dk/Product/Details.aspx?pid=5177355 og hvis man vil have intel er prisen på 1.2 k for 120 gb http://www.edbpriser.dk/Product/Details.aspx?pid=5182753 Personligt venter jeg til man kan få 500-600 gb for ca 1-1.5 k før jeg gider at investere i SSD men så vil jeg også erstatte min nuværrende HD med den

 • 1
 • 0
#3 Jens Schumacher

Jeg har holdt lidt øje med priserne..... Jeg har ikke medtaget hybrid diske som fejlagtigt kommer med i ssd søgningen hos edbpriser....

Pris for den billigste SSD diske på edb priser 23/09/2010 - 12,90 kr/GB 21/09/2011 - 7,31 kr/GB 16/01/2012 - 7,75 kr/GB

De er faktisk steget lidt over de seneste måneder... https://docs.google.com/a/holstschumacher.dk/spreadsheet/pub?hl=en_US&ke...

 • 2
 • 0
#8 Thomas Johansen

At sætte en ssd i (til 1k) bare for at boote op hurtigere, er vel forholdsvis meningsløst i dag. I hverdagsbrug så er pc'en jo i standby i stedet, og så tager det 2 sek at nå til login billedet, i hvert fald på min ubuntu.

Selvom hhd'en er flaskehalsen, så er det sjældent at kan retfærdiggøre prisen for en ssd.

SSD er først interessant når den er billig nok til 2-3 tb lagerplads.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere