Mariagerfjord Kommune gemte persondata ulovligt

1 kommentar.  Hop til debatten
Mariagerfjord Kommune gemte persondata ulovligt
Illustration: Pressefoto/Datatilsynet.
Datatilsynet giver kommunen alvorlig kritik for ikke at have retningslinjer for manuel sletning af borgeres personoplysninger.
25. juli kl. 10:30

Efter et tilsyn i juni måned har Datatilsynet givet Mariagerfjord Kommune alvorlig kritik for at sjuske med håndteringen af borgeres personoplysninger.

Det skriver Datatilsynet.

Kommunen opbevarede alt for mange persondata unødvendigt, fordi systemerne ikke understøtter automatisk sletning. Men den undskyldning er ikke god nok, mener Datatilsynet, der i afgørelsen understreger, at administrationen skulle have lavet retningslinjer for manuel sletning af data.

Tilsynet har givet kommunen et påbud om at lave en liste over alle systemer, hvor der behandles personoplysninger, at slette alle persondata, kommunen opbevarer ulovligt, og at lave en plan med systemleverandøren om, hvordan man fremadrettet sikrer, at de rette persondata bliver slettet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Til slut i afgørelsen understreger Datatilsynet, at kommunen også skal fratage medarbejderes rettigheder til at installere programmer og skadelig kode på enheder, der kan tilsluttes kommunens netværk.

1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
26. juli kl. 22:36

Til slut i afgørelsen understreger Datatilsynet, at kommunen også skal fratage medarbejderes rettigheder til at installere programmer og skadelig kode på enheder, der kan tilsluttes kommunens netværk.

Betrygende... Det sejler desværre med digital sikkerhed og privatli, og ville desværre gøre i lang tid endnu. Det er ligesom at være i 1960'erne og skulle fortælle, at klimaforandringerne ikke er noget at spøge med.