Margrethe Vestager understreger: Digital skat er på vej

Illustration: MI Grafik
Under sin høring i Europa-Parlamentet tirsdag fik konkurrencekommissær Margrethe Vestager grønt lys til at fortsætte som kommissær. Undervejs stod det klart, at hun vil kæmpe for en digital skat – med eller uden resten af verden.

Danske Margrethe Vestager vil kæmpe for en digital skat – helst en global en af slagsen. Men hvis resten af verden ikke vil være med, så går EU enegang.

Læs også: Regeringen vil indføre særskat for tech-giganter

Det skriver Børsen, efter at Margrethe Vestager var til en slags eksamen i Europa-Parlamentet tirsdag, hvor hun blev godkendt som EU-Kommissionens næstformand med ansvar for det digitale område og konkurrencekommissær.

»Jeg håber, vi kan finde en global aftale. Men hvis vi ikke kan det, så ja – så har vi intention om at handle selv. Præcis som vi ser, at individuelle medlemslande i EU gør det,« sagde Margrethe Vestager under høringen.

Læs også: Frankrig og USA enige om digital skat af techgiganter

EU har også tidligere forsøgt at indføre en særskat for tech-giganter, men det blev ikke til noget. Alligevel håber Margrethe Vestager, at det vil lykkes denne gang, efter flere lande selv har indført digital skat. Det har blandt andet Frankrig.

Læs også: EU planlægger at indføre digital skat inden årets udgang

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere