Margrethe Vestager understreger: Digital skat er på vej

10. oktober 2019 kl. 08:52
Margrethe Vestager understreger: Digital skat er på vej
Illustration: MI Grafik.
Under sin høring i Europa-Parlamentet tirsdag fik konkurrencekommissær Margrethe Vestager grønt lys til at fortsætte som kommissær. Undervejs stod det klart, at hun vil kæmpe for en digital skat – med eller uden resten af verden.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Danske Margrethe Vestager vil kæmpe for en digital skat – helst en global en af slagsen. Men hvis resten af verden ikke vil være med, så går EU enegang.

Det skriver Børsen, efter at Margrethe Vestager var til en slags eksamen i Europa-Parlamentet tirsdag, hvor hun blev godkendt som EU-Kommissionens næstformand med ansvar for det digitale område og konkurrencekommissær.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Jeg håber, vi kan finde en global aftale. Men hvis vi ikke kan det, så ja – så har vi intention om at handle selv. Præcis som vi ser, at individuelle medlemslande i EU gør det,« sagde Margrethe Vestager under høringen.

EU har også tidligere forsøgt at indføre en særskat for tech-giganter, men det blev ikke til noget. Alligevel håber Margrethe Vestager, at det vil lykkes denne gang, efter flere lande selv har indført digital skat. Det har blandt andet Frankrig.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger