Margrethe Vestager: Kommuners ESDH-klubber kan undgå overpriser

Økonomiministeren finder det ikke problematisk, at kommuner og offentlige myndigheder går sammen i brugerklubber for at undgå at skulle sende det samme system i udbud flere gange.

Økonomi- og Indenrigsminister Margrethe Vestager ser ingen problemer i, at en gruppe af kommuner og myndigheder går sammen i såkaldte brugerklubber i stedet for at sende eksempelvis ESDH-systemer i individuelle udbud.

Det fremgår af svar fra ministeren på en række spørgsmål fra Venstres Michael Aastrup Jensen, som har spurgt i forlængelse af kritik af, at en række kommuner og myndigheder er gået sammen om at få udviklet et ESDH-system, uden at opgaven er sendt i udbud.

»Mener ministeren, at det er foreneligt med ønsket om et marked i sund konkurrence, at offentlige myndigheder (kommuner, regioner og styrelser) indgår i meget brede brugerklubber, der med udbud (som f.eks. det aktuelle ESDH-udbud fra brugerklubben SBSYS) indebærer, at der på området kun er én leverandør til det offentlige?« lød ét af spørgsmålene fra Michael Aastrup Jensen.

»Jeg finder det meget fornuftigt, at offentlige myndigheder trækker på hinandens kompetencer og viden og går sammen om at lave fælles udbud. Det er en hensigtsmæssig udnyttelse af de offentlige ressourcer, og desuden undgås det, at to myndigheder får udviklet det samme produkt til overpris. Når opgaven udbydes, afprøves markedet og derved understøttes konkurrencen på markedet. Udbudsreglerne medfører, at opgaverne løbende skal konkurrenceudsættes,« lyder svaret fra Margrethe Vestager.

Fremgangsmåden hos SBSYS er kommet i søgelyset, fordi den er udvidet fra en lille gruppe kommuner til at omfatte tæt ved 100 myndigheder, der er gået sammen om et ESDH-system.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere