Manuel Noriega sagsøger spilfirma for “karaktermord”

Illustration:
Seneste søgsmål i en række sager om kendte, der uden samtykke optræder i computerspil kommer fra Panamas tidligere diktator Manuel Noriega.

Panamas tidligere præsident Manuel Noriega mener, at en figur i Activisioins spil fra 2012 Black Ops ll er baseret på ham og vil derfor have kompensation.

I spillet hjælper Noriega CIA med at fange en Nicaraguansk terrorist, men han vender sig senere mod amerikanerne og ender med selv at blive jagtet. En historie, der ikke ligger langt fra virkelighedens Noriega, der arbejdede sammen med CIA som informant, inden efterretningstjenesten brød med ham. Den daværende amerikanske præsident George Bush beordrede derefter Panama invaderet i 1989 og anholdte Noriega, der i dag endnu sidder fænglset anklaget for forbrydelser under sin tid som diktator, herunder mord på kritikere.

Noriega klager i ifølge Courthouse News Service over, at han i spillet bliver portrætteret som en kidnapper, morder og statsfjende, der er ansvarlig for en række fiktive forbrydelser, og at hans medvirken i spillet biddrager til øget omsætning for spilfirmaet.

Søgsmålet er det seneste i en række af sager, hvor kendte personer i USA er lykkes med at få kompensation for deres medvirken i spil, skriver BBC.

No Doubt-sangerinden Gwen Stefani har indgået forlig med producenten bag spillet Band Hero for sin medvirken. Og tidligere i år har EA Sports indgået en 40 millioner dollar stor aftale med et amerikansk footballhold, der klagede over ligheden mellem dem og et hold, der optræder i flere af EA’s spil.

I øjeblikket kører skuespilleren Lindsay Lohan en sag mod udgiveren Take-Two Interactive, fordi hun mener, at en figur i Grand Theft Auto V er baseret på hendes udseende, stemme og tøjstil.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Ditlev Petersen

stakkels Fidel, der vist er mål i et CIA Shoot 'em up spil. Jeg sidder og tænker på, hvad der ville overgå mig, hvis jeg lavede et spil, hvor man skulle myrde amerikanske præsidenter, paver eller fremstillede f.eks. den katolske kirker mindre rosenrød, end den selv gør. Lægge bomber på Wall Street? Brænde børnehaver? Etnisk udrensning? Det er en underlig smag at have.

  • 4
  • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere