Manglende digital SP-udbetaling: »Let forståelig og enkel løsning«

Digital signatur blev fravalgt, da der skulle laves en løsning til at udbetale SP-midlerne. »Alle skal have mulighed for at benytte tilbuddet uanset it-parathed,« lyder argumentet fra beskæftigelsesministeren.

Tusindvis af danskere har den seneste tid fået udbetalt pengene fra den Særlige Pensionsordning, SP.

Men det har ikke været muligt at få udbetalt pengene ved at benytte sig af digital signatur. Borgerne har skullet udfylde og indsende et godt gammeldags a4-ark i en kuvert for at få pengene udbetalt.

Det har undret den nu snart forhenværende it-ordfører Morten Helveg Petersen (R), der 8. juni spurgte videnskabsminister Helge Sander (V) på vegne af Udvalget for Videnskab og Teknologi, hvorfor borgerne ikke kan bruge digital signatur i forbindelse med udbetaling af SP-pengene.

Helge Sander medgiver i et skriftligt svar, at det er hans ansvar at sikre infrastrukturen til digital signatur generelt.

Men SP-ordningen hører under Beskæftigelsesministeriet, og da det er op til den enkelte myndighed at beslutte, i hvilken grad man vil understøtte digital signatur, har Helge Sander sendt spørgsmålet videre til beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V).

Beskæftigelsesministeren har nu svaret, at digital signatur er fravalgt, fordi alle danskere skal kunne være med på vognen, uanset om man har digital signatur eller ej.

»For såvel Beskæftigelsesministeriet som for ATP (der bestyrer SP-ordningen, red.) er det afgørende for valget af løsning, at det er muligt at nå danskerne på en let forståelig og enkel måde. Alle skal have mulighed for at benytte tilbuddet uanset deres it-parathed,« udtaler Inger Støjberg.

Desuden har der ikke været tid til at implementere løsningen digitalt:

»Opgaven med at tilrettelægge udbetalingen af SP var underlagt en række tidsmæssige begrænsninger, som ikke var forenelige med de tekniske udfordringer etableringen af en elektronisk løsning ville indebære, herunder særligt etablering af tilstrækkelige kontrol- og sikkerhedsforanstaltninger,« udtaler beskæftigelsesministeren.

Helge Sander oplyser, at han ikke har yderligere at tilføje beskæftigelsesministerens svar.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Anonym

Beskæftigelsesministeriet har klart valgt rigtigt omend af den forkerte grund.

Det kan aldrig komme på tale at acceptere eller kræve en "signatur" man ikke selv kontrollerer.

Det ville være ren magtmisbrug. Men det er typisk dansk central forvaltnings tankegang - bare banke alle på plads i deres næste planøkonomiske ineffektiviseringsprojekt med trussel om bøder og det som er værre.

  • 0
  • 0
#4 Bjørn Dörr Jensen

Man kunne logge på hos ATP, for at se sit indestående på forskellig vis. Hvad havde det lige kostet at putte samme sted en knap med teksten "overfør penge til min Nem-konto"? Det værste der så kunne ske var at man fik nogle penge...

Det som den besværlige brev-forsendelses løsning havde kostet, kunne man sikkert havde brugt bedre på anden vis.

Samtidig havde udbetalingen kunne fungeret som gulerod for at komme med på den digitale bølge...

  • 0
  • 0
#6 Anonym

Husk nu at placere ansvaret hvor det hører hjemme.

Det er VTU som laver ("køber") ulovlig teknologi, Finansministeriet som bestemmer det og Justitsministeriet som godkender det.

Alle 3 ministerier er i grov konflikt med helt fundamentale demokratiske principper, mens de vasker hinandens hænder og fralægger sig ethvert ansvar for deres lovløshed.

Embedsvældet er gået over sine grænser og agerer som om de har den politisk legitime magt. Og alle i samfundet lider under deres tiltagende magtmisbrug.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere