Manglede basal sikkerhed: Det norske parlament står til millionbøde efter hackerangreb

2 kommentarer.  Hop til debatten
Manglede basal sikkerhed: Det norske parlament står til millionbøde efter hackerangreb
Illustration: Pressefoto/Stortinget.
Omfanget af et hackerangreb i 2020 på det norske Stortinget kunne måske have været mindre, hvis organisationen havde levet op til et tilstrækkeligt sikkerhedsniveau.
25. januar kl. 09:33
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Stortinget i Norge, der svarer til det danske Folketinget, står til en bøde på på to millioner norske kroner – svarende til knap 1,5 millioner danske kroner – »for ikke at have implementeret passende tekniske og organisatoriske foranstaltninger for at opnå et tilstrækkeligt sikkerhedsniveau.« Det er et brud på både den norske persondatalov og EU's persondataforordning (GDPR).

Det skriver Computerworld.

Bøden kommer som følge af et hackerangreb i 2020 på Stortingets administration, der betød, at hackerne fik adgang til politikere og medarbejderes e-mail-konti, hvorfra der blandt andet blev downloadet persondata, som ifølge det norske datatilsyn kan misbruges til afpresning.

»Datatilsynet vurderer, at hvis to-faktor-godkendelse var blevet gennemført på et tidligere tidspunkt, ville chancen for et vellykket angreb have været betydeligt mindre,« siger direktør i det norske datatilsyn Bjørn Erik Thon i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stortingets administration har nu tre uger til at fremlægge sin side af sagen, hvorefter en endelig beslutning om sanktionen for bruddet vil blive truffet.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
25. januar kl. 22:17

De kan vel bare lade være med at betale, de er jo ikke medlem af EU

1
25. januar kl. 11:41

Der er vel ingen, som kunne forestille sig at der blev uddelt nogen som helst sanktion, hvis det samme skete i Danmark.