Mangel på ny teknologi og computernedbrud koster samfundet milliarder hvert år

3 kommentarer.  Hop til debatten
Computernedbrud er blandt årsagerne til, at de danske lønmodtagere hver uge spilder tre timer af deres arbejdstid.
19. oktober 2011 kl. 10:02
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

En ny undersøgelse fra Ugebrevet A4 viser, at danske lønmodtagere ugentligt spilder tre timer om ugen på jobbet. Årsagerne, der blandt andet inkluderer computernedbrud, svarer til en udgift for samfundet på 100 milliarder kroner årligt.

Næsten hver anden lønmodtager svarer i undersøgelsen, at uhensigtsmæssige arbejdsgange er årsag til spiltid på jobbet. Mere end hver femte svarer, at det er manglen på ny teknologi, der er årsag til, at man spilder tid på jobbet.

Spildtiden er så stor, at lønmodtagere, ifølge undersøgelsen, i gennemsnit spilder ni procent af deres arbejdstid. Det svarer til tre timer om ugen for en almindelig lønmodtager. Det vurderer arbejdsmarkedsøkonom i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, Erik Bjørsted, er problematisk:

»Det er en ganske pæn sjat af en gennemsnitlig arbejdsuge, der bliver betragtet som spildtid, og omsætter vi det til velstandstab, så snakker vi om cirka 100 milliarder kroner, som samfundet taber om året. Det er et alvorligt problem,« siger Erik Bjørsted til Ugebrevet A4.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og Erik Bjørsted glæder sig til, at S-R-SF-regeringen i løbet af efteråret vil nedsætte en såkaldt produktivitetskommission. For selv om det er svært, kan der gøres noget ved problemet:

»Der vil altid være et element af spildtid på enhver arbejdsplads, men det kan virkelig betale sig for arbejdsgiverne og for det danske samfund at sætte fokus på at øge produktiviteten og minimere spildtiden. Der er milliarder at hente hjem til velstandsfremgang,« siger Erik Bjørsted til Ugebrevet A4.

Du kan se hele resultatet af undersøgelsen på Ugebrevet A4’s hjemmeside.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
20. oktober 2011 kl. 21:37

I mit foregående indlæg "Stærkt vildledende overskrift" har jeg (med åbenbar fiasko) forsøgt at bruge Versions redigerings-"format Markdown samt forskellige koder udviklet specielt til Version2". - Resultatet taler for sig selv: Jeg er ikke dygtig nok til at bruge Markdown m.v.

Prøv at tage et kig på, hvorledes www.180grader.dk løser opgaven på elegant vis. - Den har jeg ingen problemer med at forstå/bruge.

2
20. oktober 2011 kl. 20:14

I begyndelsen af artiklen kan man læse:

<strong>VENTER PÅ GODOT.</strong> Rigtig mange danskere går ærgerlige hjem fra jobbet hver dag og føler, at de har spildt noget af deres arbejdstid på unødvendig venten. Fordi mødet var dårligt ledet, eller folk kommer dryssende i stedet for at være præcise. Fordi gaffeltrucken var i stykker. Fordi internetforbindelsen var nede. Eller fordi kommunikationen mellem malermester og snedkermester har forsinket byggeriet"

Der står meget andet end "mangel på ny teknologi og computernedbrud"

1
19. oktober 2011 kl. 10:30

Endnu et sæt fiktive tal om spildtid. Først var det uvidenhed om Officepakker, siden noget andet, og nu spildtid på grund af IT-nedbrud. Og endnu tidligere var der snakke om spildtid ved brug af Facebook og lignende i arbejdstiden. Hvis man lægger hele den spildtid sammen, laver folk jo slet ikke noget. Generelt er alle disse tal vildt overdrevne.

Derudover er der en usagt antagelse om, at spildtiden bliver erstattet af effektivt arbejde i samme øjeblik, som årsagen til spildtiden fjernes. Den tror jeg heller ikke på. Der vil altid være overspringshandlinger og andre uproduktive aktiviteter.