Manden, der købte Google.com, belønnes nu af søgegiganten

2 kommentarer.  Hop til debatten
Manden, der kortvarigt var ejer af Google.com, har modtaget en såkaldt ‘bug reward’ fra firmaet, som tak for at gøre opmærksom på svagheden i domæne-systemet.
13. oktober 2015 kl. 09:10
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den studerende, der i slutningen af sidste måned blev verdensberømt for at have ‘snuppet’ Google.com-domænet for næsen af virksomheden selv, har nu modtaget en belønning fra søgegiganten for at gøre opmærksom på bristen i Googles eget domæne-system.

Det skriver flere medier, herunder BBC.

Sanmay Ved havde tidligere været ansat ved Google og sad, som han havde for vane, og browsede Google Domains, da han pludselig opdagede, at han havde mulighed for at købe det måske mest populære domæne i verden for, hvad der svarer til 80 kroner.

Sanmay Ved mistænkte købet for at være resultatet af en bug i Googles system og anmeldte derfor samtidig købet til firmaets sikkerhedsfolk. Få minutter senere havde Google annulleret handlen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Da Sanmay Ved hørte, at Google ville belønne hans opdagelse proklamerede han, at han ville donere pengene til vegørenhed, hvilket fik Google til at fordoble beløbet. Hverken Google eller Sanmay Ved har villet offentliggøre beløbets størrelse, men mediet Gadgets360 har opsnappet, at det var ‘over 10.000 dollars’.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
14. oktober 2015 kl. 08:35

Det er vist ikke kun NETS der kunne lære noget her.

Det er vist ganske almindeligt i Danmark at kriminalisere mennesker som finder sikkerhedshuller og samtidig gør opmærksom på dem.

Det er selvfølgelig også meget nemmere at skyde skylden på andre end at vedstå sig et ansvar og få skidtet fikset.

1
13. oktober 2015 kl. 11:41

Læs denne artikel og bliv inspireret.

Det er en langt bedre tilgang at honorere folk, der finder fejl i ens software, end at true med at sagsøge dem hele vejen ned i helvede og tilbage igen.