Manden bag ChatGPT vidnede i kongressen: AI kan kompromittere præsidentvalg

17. maj kl. 09:403
Sam Altman
Illustration: Patrick Semansky/AP/Ritzau Scanpix.
Administrerende direktør i OpenAI, Sam Altman, foreslog på en høring i den amerikanske kongres, at USA bør overveje, at udvikling af kunstig intelligens skal ske på licens fra myndighederne.

I en høring i den amerikanske kongres udtrykte administrerende direktør i OpenAI, Sam Altman, bekymring for, at kunstig intelligens kan komme til at påvirke valg og tilføjede, at der er behov for regler og retningslinjer.

Det skriver Reuters.

Læs også: Microsofts vicepræsident: »Vi bør ikke regulere AI, før vi ser meningsfuld skade«

Artiklen fortsætter efter annoncen

Eksempelvis skal det ifølge Sam Altman være tydeligt, at et billede er AI-genereret, sagde han med henvisning til, at et AI-genereret billede af den tidligere amerikanske præsident Donald Trump, hvorpå han bliver arresteret af politiet i New York, er gået viralt.

Læs også: Ekspertgruppe skal undersøge chatbotters indvirkning på eksamenssnyd

Samtidig foreslog Sam Altman, at de amerikanske lovgivere bør overveje, at udvikling af kunstig intelligens skal ske på licens fra myndighederne, ligesom myndighederne skal stille testkrav til udviklerne.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
20. maj kl. 22:57

I filosofien ynder man at lade læserne selv komme til konklusionen, så lad mig fortælle en lille, men tankevækkende vittighed:


AI udviklerne lavede denne fantastiske AI som de uploade til et stort computercluster og stillede den alskens spørgsmål som den besvarede korrekt .. indtil nogen spurgte "Er der en gud?"Det har jeg hverken data eller regnekraft til at besvare lød svaret

AI'en blev videreudviklet på en supercomputer og igen dukkede spørgsmålet op "Er der en gud?" og igen var svaret: Det har jeg hverken data eller regnekraft til at besvare

AI'en blev videre-videreudviklet på et cluster af supercomputere som blev koblet på alle åbne databaser og hele internettet. Og igen kom spørgsmålet "Er der en gud?"

JA! ... NU er der!


Og så vil jeg minde om at det ikke kun et spørgsmål om IA'en's evner og egenopfattelse, men også om vores opfattelse af- og tillid til den. Tag fx fremtidsmenneskene 'Eloierne' i H.G Wells "The time machine" ..

Mvh Henrik

1
18. maj kl. 00:47

Man kunne komme langt, ved at gøre det forbudt at lyve.

Et forfalsket billede er løgn. Det samme er selvopfundne fakta og følelser forklædt som fakta. Redigerede medier skulle kunne straffes for det.

2
18. maj kl. 16:11

Man kunne komme langt, ved at gøre det forbudt at lyve. Et forfalsket billede er løgn. Det samme er selvopfundne fakta og følelser forklædt som fakta. Redigerede medier skulle kunne straffes for det.

Er politik netop ikke at lyve - eller at fordreje sandheden?