Mandeblad havde kundeoplysninger liggende offentligt tilgængelige

Connery ApS, som blandt andet står bag mandebladet Connery, har fået kritik af Datatilsynet for at have personfølsomme oplysninger liggende offentligt.

Connery ApS, som blandt andet driver mandebladet Connery, har fået en meget beklagelig påtale fra Datatilsynet.

Tiltalen skyldes, at kundeoplysninger såsom navne, adresser, e-mailadresser og oplysninger om kunderne lå offentligt tilgængelige på sider tilhørende domænet connerydeal.dk

Datatilsynet fandt forholdene meget beklagelige, men har noteret, at sikkerhedsbristen skyldtes en fejl hos samarbejdspartneren Dealfighter, og at Connery ApS reagerede omgående, da de fik kendskab til fejlen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Lars Hansen

A hva for noget?

Din kommentar giver ingen mening?

Skal V2 eller Datatilsynet vente? Hvordan skal de holde deres arbejdsløn hjemme?

Det er vel positivt at et firma får ryddet op, i deres sjuskede indstilling til behandling af persondata?

  • 4
  • 0
#4 Bente Hansen

Have gemt at "for de professionelle" ikke længere fremgår på V2.

Så mente ikke, at henvisning til noget jeg mente var alment viden, for læser samt kommentator her var nødvendigt. Men her er de nye bøderegler. De er øget ganske væsentligt fra de før en løftet pegefinger, til en bøde på måske de 5000,- kr.

Hvis man står for, eller har ansvar for persondata, det kan bare dreje sig om ting som uopfordret ansøgninger, lønsedler, websider, mail, ... Og ikke kender noget til den nye lovgivning, så vil jeg tilråde at bruger tiden til at sætte sig ind i det nu. For man får snart meget travlt.

• Væsentligt forhøjet bødeniveau: Når de nye regler træder i kraft i 2018, vil der kunne udstedes administrative bøder på op til € 20 mio. eller 4 % af virksomhedens/koncernens globale omsætning. Det er en meget stor forhøjelse af bødeniveauet i forhold til, hvad der i dag gælder i Danmark.

  • 0
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere