Mand dømt for brud på databeskyttelsesloven: Delte video med sigtede i drabssag

27. april 2021 kl. 10:30
skov
Illustration: PatMcD via Wikipedia.
En 46-årig mand er dømt for at overtræde databeskyttelsesloven, efter han har delt et Facebook-opslag med identificerbare oplysninger om to brødre, som var sigtet for manddrab. I december blev de dømt for på brutal vis at have mishandlet en 28-årig mand til døde på en shelterplads.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Retten på Bornholm har dømt en 46-årig mand for brud på databeskyttelsesloven, efter han videredelte og skrev Facebook-opslag om to brødre, som har dræbt en mand i øens Nordskov.

Det skriver TV2 Bornholm.

Den dømte har videredelt en video af de to dengang sigtede mænd, hvor man kan se identificerbare kendetegn som tatoveringer. Tilknyttet opslaget har han skrevet flere personlige oplysninger om dem.

De to brødre blev i december 2020 dømt for manddrab på en 28-årig mand. En sommernat, den 23. juni samme år, mellem klokken 01.35 og 02.21, på en shelterplads i Nordskoven på Bornholm, satte en af brødrene sit knæ på den 28-åriges hals. Brødrene slog ham flere gange med en granrafte på benet og i tindingen, slog ham i hovedet med en flaske, sparkede og trampede ham i hovedet og i skridtet, stak ham i hænderne, brændte ham på arm og hånd.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Når manden besvimede, holdt de pauser. Da de efterlod ham, havde han 39 læsioner i hoved og på hals, begyndende hjerneskade og mange andre kvæstelser. Han døde på shelterpladsen.

Brødrene er dømt til 14 år i fængsel.

Manden med Facebook-opslaget skal betale en bøde på 25.000 kroner.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger