Mand dømt for brud på databeskyttelsesloven: Delte video med sigtede i drabssag

Den 46-årig mand blev dømt for at dele personoplysninger om brødre sigtede for manddrab i skov på Bornholm. Illustration: PatMcD via Wikipedia
En 46-årig mand er dømt for at overtræde databeskyttelsesloven, efter han har delt et Facebook-opslag med identificerbare oplysninger om to brødre, som var sigtet for manddrab. I december blev de dømt for på brutal vis at have mishandlet en 28-årig mand til døde på en shelterplads.

Retten på Bornholm har dømt en 46-årig mand for brud på databeskyttelsesloven, efter han videredelte og skrev Facebook-opslag om to brødre, som har dræbt en mand i øens Nordskov.

Det skriver TV2 Bornholm.

Den dømte har videredelt en video af de to dengang sigtede mænd, hvor man kan se identificerbare kendetegn som tatoveringer. Tilknyttet opslaget har han skrevet flere personlige oplysninger om dem.

Læs også: Datatilsyn åbner GDPR-sag mod Facebook efter gigantisk datalæk

De to brødre blev i december 2020 dømt for manddrab på en 28-årig mand. En sommernat, den 23. juni samme år, mellem klokken 01.35 og 02.21, på en shelterplads i Nordskoven på Bornholm, satte en af brødrene sit knæ på den 28-åriges hals. Brødrene slog ham flere gange med en granrafte på benet og i tindingen, slog ham i hovedet med en flaske, sparkede og trampede ham i hovedet og i skridtet, stak ham i hænderne, brændte ham på arm og hånd.

Når manden besvimede, holdt de pauser. Da de efterlod ham, havde han 39 læsioner i hoved og på hals, begyndende hjerneskade og mange andre kvæstelser. Han døde på shelterpladsen.

Brødrene er dømt til 14 år i fængsel.

Manden med Facebook-opslaget skal betale en bøde på 25.000 kroner.

Læs også: Mere end 100 databrud: Tilsyn udtaler alvorlig kritik af Familieretshuset

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere