»Man kan jo undre sig over, at det kan tage så lang tid at få udbuddet på banen igen«

Illustration: REDPIXEL.PL/Bigstock
Konsulenthus undrer sig over, at det har taget SKI et år at få den nye udgave af rammeaftale 02.15 klar til it-leverandørerne.

SKI har brugt omkring et år på at få den nye version af rammeaftale 02.15 om it-konsulentydelser klar til de it-leverandører, der gerne vil optages på den.

Og det er svært at forstå, hvorfor det skulle tage så lang tid, når SKI - Statens og Kommunernes Indkøbsservice - har forsøgt at genbruge så meget som muligt at materialet fra den gamle, skrottede version af 02.15, som beskrevet på Version2 tidligere på dagen.

Læs også: SKI: Ny konsulentaftale kommer til at ligne skrottet milliardudbud

Det mener et dansk it-konsulenthus med omkring 30 ansatte, der selv ønsker at blive optaget på den nye udgave af 02.15 og derfor ikke ønsker at stå frem med navns nævnelse:

»Man kan jo undre sig over, at det kan tage så lang tid at få udbuddet på banen igen, når SKI siger, at man har bestræbt sig på en høj genbrugsprocent,« siger salgsdirektøren i konsulentvirksomheden til Version2.

Rammeaftale 02.15 fastsætter aftalegrundlaget for det offentliges indkøb af it-konsulentydelser.

SKI annullerede 02.15 i december 2010, fordi der kunne opstå tvivl om tildelingsformerne i forbindelse med et udbud. Rammeaftalen havde dengang en anslået værdi på mellem 600 millioner og én milliard kroner.

Læs også: SKI: Aflysning af milliardudbud er dybt beklagelig

I stedet blev der sat gang i processen med at få en ny version af udbudsbekendtgørelse til 02.15 klar til leverandørerne. Det ventes at ske inden for de næste par uger.

Det danske it-konsulenthus, Version2 har talt med, var et af de firmaer, der havde spildt tusindvis af kroner og flere ugers arbejde i forsøget på at blive optaget som leverandør på 02.15.

Læs også: Konsulenthus græmmes: Tusindvis af kroner spildt på aflyst SKI-milliardudbud

Det er derfor positivt, at SKI har bestræbt sig på give leverandørerne mulighed for at genbruge en stor del af tilbudsmaterialet fra sidste gang, mener salgsdirektøren.

»Det passer os meget godt, fordi vi så formentlig kan genbruge noget af det materiale, vi allerede har lavet,« siger han.

Ville I have budt ind på den nye udgave af 02.15, selvom den havde været radikalt anderledes fra den gamle version?

»Ja, det er en supervigtig aftale for os, fordi det kan være vores indgang til det offentlige konsulentmarked, som har et rigtig stort potentiale for os,« siger salgsdirektøren.

Hvordan bedømmer I SKI's arbejde med at få den nye udbudsbekendtgørelse klar til 02.15?

»Det virker som meget, meget lang tid, at de har skulle bruge på det. Og det kan heller ikke være optimalt for SKI, at det offentlige ikke har kunnet få adgang til nye leverandører på aftalen, som måske kan give bedre tilbud, i den periode,« siger salgsdirektøren.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Thomas Leonardo Pedersen

Vi havde rammeaftale indenfor PR og Kommunikation (04.12) Den blev "frataget" os pga. af procedurefejl fra SKI's side. Vi havde haft den i et par år, og havde kunder der krævede en SKI aftale. Vi sælger WebTV platforme og større videoproduktioner til offentlige virksomheder, og kunne rigtig godt tænke os at at få en ny aftale. Hvis vi kunne genbruge materialet fra den tidligere ansøgning, ville det lette vores arbejde meget. Vi krydser fingre for en ny aftale og at vi ikke skal slide os igennem proceduren igen.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere