Malware rettet mod virksomheder: 1 af 25 telefoner inficeret

Android-telefoner har dobbelt så stor infektionsrisiko som iOS-enheder, viser sikkerhedsundersøgelse.

I en virksomhed med 25 mobile enheder vil en af dem - statistisk set - være inficeret med malware. Har virksomheden 200 enheder er det så godt som garanteret, at der er malware i organisationen.

Det skriver The Register på baggrund af en undersøgelse fra sikkerhedsfirmaet Skycure.

Læs også: Efter skarp kritik: Langsomt bliver sikkerheden i Android-enheder bedre

I en gennemgang af millioner af månedlige sikkerhedstest udført mellem januar og marts i år, har Skycure konkluderet, at fire procent af alle mobile enheder er inficeret med malware. Omkring halvdelen af disse er inficeret med malware, der udgør en høj risiko for virksomhedens sensitive data.

Værst står det til hos Android-enheder - her har 5,7 procent mellem til meget alvorlig malware. Apple-enheder er dog langtfra garanteret mod ondsindet kode. 3 procent af de undersøgte iOS enheder var inficeret, viser undersøgelsen.

Læs også: Malware-kampagne mod danske Android-telefoner

»Malware eksisterer absolut på virksomhedstelefoner, og standardisering på iOS gør dig ikke sikker,« siger teknologichef for Skycure Yair Amit til The Register.

»I modsætning til den irriterende malware tidligere, der gik målrettet efter forbrugere, er malware i dag mere intelligent og ofte mere fokuseret på virksomheder,« fortsætter Amit.

Ifølge sikkerhedseksperten er smartphones det perfekte værktøj at inficere for malware-bagmænd, der er ude på at spionere, stjæle data og afpresse større virksomheder.

Læs også: Google smider 13 malware-apps på porten

Mange virksomheder har misset nogle lavthængende frugter, når det kommer til at gøre de mobile enheder mere sikre. For eksempel har næsten en tredjedel af enhederne ikke sat et kodeord, som skal tastes for at låse telefonen op. Derudover kan over en femtedel af Android-telefoner i virksomheder installere apps fra tredjeparts-butikker, som har langt højere malwarerate end Google Play Store.

Mens Google-butikken har malware i 1 ud af 1600 apps, er der ondsindet kode i 1 ud af 130 apps i Amazons app-shop.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Per Hansen

Gælder de tal globalt, kun i USA, eller gælder de samme tal i danske virksomheder?

Ja, det er interessant, for det har firmaet bag ikke angivet, i hvert fald ikke i rapporten der er linket til. De skriver kun vage ting som at rapporten "reviews worldwide threat intelligence data. This report is based on millions of monthly security tests from January through March 2016 and includes both unmanaged devices and those under security management in enterprise organizations", hvilket jo stort set intet fortæller om datagrundlaget og eventuelle skævheder i det. Som sådan virker undersøgelsen ikke videnskabelig.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere