Malware-inficerede Google Play-apps dannede stort DDoS-botnet

Over 300 apps, som lå frit tilgængelige i Google Play, blev brugt til at danne et stort DDoS-botnet. Da nettet var på sit højeste, kontrollerede det over 120.000 IP-adresser.

Android er pludseligt blevet platform for DDoS-malware, som har inficeret telefoner i over 100 lande. Det skriver Ars Technica.

Forskere rapporterer om, at Android-platformen er blevet brugt til at skabe kraftfulde DDoS-angreb, som blev distribueret blandt tusind enheder. Botnettet blev dannet af omkring 300 apps, som ligger frit tilgængelige på Google Play. Det er blevet døbt WireX, og det kontrollerede over 120.000 IP-adresser, da nettet var på sit højeste, og kunne generere 20.000 HTTP-forespørgsler i sekundet. Ikke nødvendigvis meget, men det kan have en stor betydning for mindre sider.

I de fleste tilfælde var de omfattede apps maskeret som medieafspillere, hukommelsesmanagere og ringetoner. Men inde bag apps'ne sendte enhederne forespørgsler til de bestemte sider.

De pågældende apps er nu fjernet fra Google Play, men er stadig blandt det største botnet af sin art, som endnu er registreret.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere