Malware-inficerede Google Play-apps dannede stort DDoS-botnet

Over 300 apps, som lå frit tilgængelige i Google Play, blev brugt til at danne et stort DDoS-botnet. Da nettet var på sit højeste, kontrollerede det over 120.000 IP-adresser.

Android er pludseligt blevet platform for DDoS-malware, som har inficeret telefoner i over 100 lande. Det skriver Ars Technica.

Forskere rapporterer om, at Android-platformen er blevet brugt til at skabe kraftfulde DDoS-angreb, som blev distribueret blandt tusind enheder. Botnettet blev dannet af omkring 300 apps, som ligger frit tilgængelige på Google Play. Det er blevet døbt WireX, og det kontrollerede over 120.000 IP-adresser, da nettet var på sit højeste, og kunne generere 20.000 HTTP-forespørgsler i sekundet. Ikke nødvendigvis meget, men det kan have en stor betydning for mindre sider.

I de fleste tilfælde var de omfattede apps maskeret som medieafspillere, hukommelsesmanagere og ringetoner. Men inde bag apps'ne sendte enhederne forespørgsler til de bestemte sider.

De pågældende apps er nu fjernet fra Google Play, men er stadig blandt det største botnet af sin art, som endnu er registreret.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder