Malware-inficerede Google Play-apps dannede stort DDoS-botnet

29. august 2017 kl. 08:49
Over 300 apps, som lå frit tilgængelige i Google Play, blev brugt til at danne et stort DDoS-botnet. Da nettet var på sit højeste, kontrollerede det over 120.000 IP-adresser.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Android er pludseligt blevet platform for DDoS-malware, som har inficeret telefoner i over 100 lande. Det skriver Ars Technica.

Forskere rapporterer om, at Android-platformen er blevet brugt til at skabe kraftfulde DDoS-angreb, som blev distribueret blandt tusind enheder. Botnettet blev dannet af omkring 300 apps, som ligger frit tilgængelige på Google Play. Det er blevet døbt WireX, og det kontrollerede over 120.000 IP-adresser, da nettet var på sit højeste, og kunne generere 20.000 HTTP-forespørgsler i sekundet. Ikke nødvendigvis meget, men det kan have en stor betydning for mindre sider.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I de fleste tilfælde var de omfattede apps maskeret som medieafspillere, hukommelsesmanagere og ringetoner. Men inde bag apps'ne sendte enhederne forespørgsler til de bestemte sider.

De pågældende apps er nu fjernet fra Google Play, men er stadig blandt det største botnet af sin art, som endnu er registreret.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger