Malware forklædt som ChatGPT-værktøjer inficerer Facebook-brugere

8. maj kl. 08:001
Meta
Illustration: Lionel Bonaventure/AFP/Ritzau Scanpix.
Malwaren udgiver sig eksempelvis for at være en udvidelse til ChatGPT og bliver brugt til at hacke private brugerkonti på Facebook og derefter overtage virksomhedssider.

Meta har siden marts 2023 blokeret flere end 1.000 unikke URL'er på dets platforme, der fører til malware, som udgiver sig for at være AI chatbot-værktøjer som internetbrowser-udvidelser eller værktøjslinjer. Nogle af disse værktøjer har været tilgængelige på officielle webstores.

Det skriver The Verge på baggrund af Metas 'Q1 2023 Security Report'.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs også: Amnesty brugte AI-skabte billeder af demonstration: Nu trækkes de tilbage efter kritik

Meta har fundet 10 former for malware, herunder Ducktail og NodeStealer. Malwaren udgiver sig eksempelvis for at være en udvidelse til ChatGPT og bliver brugt til at hacke private brugerkonti på Facebook og derefter overtage virksomhedssider. Nogle af »udvidelserne« interagerer sågar med ChatGPT, hvilket får dem til at fremstå som reelle udvidelser.

Meta er ved at implementere 'Meta work accounts' for at imødegå, at hack af private brugerkonti spreder sig til virksomhedssider.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
12. maj kl. 13:14

Det tog da lige et par dage længere, end jeg havde forventet. Med AI må antimalware folkene være lidt længere fremme i bussen, end før.