Malou Aamund: Folketinget var en kold it-tyrker

Tre år uden at beskæftige sig med it var nok for det snart forhenværende folketingsmedlem Malou Aamund. Nu glæder hun sig til at komme tilbage til it-branchen - og kunderne.

Det var helt bevidst, at hun trods sin viden og erfaring fra it-branchen ikke var Venstres it-ordfører. Det siger Malou Aamund, der i går tirsdag meddelte, at hun forlader dansk politik til fordel for en post som salgsdirektør i Microsoft.

»Rent formelt var jeg jo stadig ansat i IBM, så det var mit eget klare ønske, at der var rene linjer,« siger Malou Aamund til Version2.

Med ansættelsen hos Microsoft bliver det altså en tilbagevenden til it-branchen efter godt tre år i politik.

»Jeg glæder mig rigtig meget til at komme tilbage til it-branchen. Folketinget har været en kold tyrker, hvor jeg stort set ikke har beskæftiget mig med it. Jeg glæder mig til at møde mine nye medarbejdere hos Microsoft og lære teamet at kende. Og så glæder mig til igen at få kundekontakt,« siger Malou Aamund.

Du starter hos Microsoft den 1. februar, men har også meldt ud, at du bliver i Folketinget ind til Grundlovsdag. Hvordan hænger det sammen?

»Fra 1. februar og frem til 1. marts er jeg tre dage om ugen hos Microsoft, derefter på fuld tid. Til den tid opgiver jeg mit ordførerskab, men vil stadig fungere som støtte for partiet i nogle konkrete sager. Det er lykkedes at gøre alle tilfredse med den her løbende udskiftning, hvor jeg i princippet er i Folketinget ind til Grundlovsdag, men med alle de rygter om et forårsvalg bliver det reelle problem nok ikke så stort.«

Hvorfor forlader du politik nu?

»Jeg har siddet i en række senior salgsstillinger hos IBM, så jeg føler mig klædt godt på til jobbet. Det bliver spændende at skulle arbejde med de store danske kunder, for jeg ved, at de har nogle store udfordringer. De er presset på produktiviteten, for vi kan ikke konkurrere på lønninger. Derfor er de nødt til at være effektive i deres arbejdsgange og med videndeling, og det er jo lige præcis det, Microsoft arbejder med.«

Når du ser tilbage på din politiske karriere, hvad var så det største, du fik udrettet?

»Som forskningsordfører er jeg er utrolig stolt af at have været med til at løfte de danske forskningsbevillinger op i europæisk top tre. Og jeg er også stolt af at have været en del af den regering, der har gennemført en dagpengereform og en skattereform. Personligt har jeg været med til at få afsat et millionbeløb til nogle projekter om stamcelleforskning. Hvem ved, måske kan de penge i det lange løb være med til at helbrede nogle af de store folkesygdomme.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Jan Ulrich Jensen

Dette minder meget om den favorable omtale af Rigmor Zobels mange bestyrelsesposter:

"... at hun trods sin viden og erfaring fra it-branchen ikke var Venstres it-ordfører."

Er der overhovedet nogen, der har bemærket nogen IT-viden i Folketinget? For eksempel i forbindelse med oprettelsen af NemID-monopolet.

Var fru Aamund ikke bare sælger hos IBM?

  • 0
  • 0
Mogens Nørgaard

Jan - jeg elsker dig. Du skriver stort set det jeg ville skrive, da jeg så artiklen :-)).

Vores minister for IT samt alle ordførerne derinde er jo dejligt uinteresserede i branchen som sådan, så Malou skal slet ikke være ked af det.

Jeg tror faktisk slet ikke man kan blive ordfører eller minister for området, hvis man ved noget om det :-).

Mvh.

Mogens

  • 0
  • 0
Michael Wörffel Intile

Personligt har jeg været med til at få afsat et millionbeløb til nogle projekter om stamcelleforskning. Hvem ved, måske kan de penge i det lange løb være med til at helbrede nogle af de store folkesygdomme

Jo da, det må man da næsten håbe...................i modsat fald er dette millionbeløb dårligt "afsat".

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere