Malou Aamund dropper politik: Ny salgsdirektør i Microsoft

Folketingsmedlemmet Malou Aamund forlader dansk politik. Hun har sagt ja tak til jobbet som direktør for Microsoft Danmarks enterprise salgsafdeling.

Venstrepolitikeren og folketingsmedlemmet Malou Aamund forlader dansk politik. Fremover skal hun være chef for Microsoft Danmarks Enterprise salgsafdeling. Det meddeler Microsoft i en pressemeddelelse.

»Jeg glæder mig meget til at starte i Microsoft, som er en af de mest innovative virksomheder i verden. Det er afgørende for dansk erhvervsliv at forbedre sin produktivitet for at ruste sig til den internationale konkurrence, og her har Microsoft de løsninger, der skal til. Jeg ser frem til samarbejdet med danske virksomheder om at udnytte deres fulde potentiale,« udtaler Malou Aamund.

Malou Aamund starter hos Microsoft den 1. februar, og administrerende direktør Jørgen Bardenfleth ser frem til samarbejdet:

»Jeg ser meget frem til at få Malou Aamund ind i lederteamet, hvor hun med sin store erfaring med it både her i Danmark og udlandet kan bidrage til Microsofts fortsatte succes på det danske marked. Opgaven med at styrke eksisterende relationer og opbygge nye er Malou den rette person til at varetage,« udtaler Jørgen Bardenfleth i meddelelsen.

Malou Aamund afløser direktør Susanne Lund Lyster, der efter mere end 4 år i jobbet og samlet mere end 17 år i Microsoft har besluttet sig for, at det er tid at prøve noget nyt.

Malou Aamund blev valgt til Folketinget i 2007 for Ny Alliance, men skiftede til Venstre, da partiet gik i opløsning. Hun er Venstres forskningsordfører samt medlem af udvalget for videnskab og teknologi, udvalget vedrørende etisk råd og Europaudvalget.

Før sin politiske karriere har Malou Aamund beklædt forskellig chefposter i IBM fra 1999 og frem til 2007. Senest har hun haft titel af Territory Executive for IBM Northeast fra.

Malou Aamund er uddannnet cand.merc., datter af finansmanden Asger Aamund og er i dag gift med journalisten og mediemennesket Mikael Bertelsen. Hun sidder i bestyrelsen for Henning Larsen Architects og er tidligere medlem af Corporate Advisory Board for Aarhus Business School.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (20)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Mikael Boldt

Malou har sagt at hun først forlader folketinget til grundlovsdag.

Men det kan være det sker tidligere mit gæt er stadig 5 eller 12 April...

og så er det vel egentlig ligegyldigt hvem der ikke skal indkalde en suppleant - men blot for at præcisere, så er det hendes nuværende parti altså Venstre.

 • 0
 • 0
#9 Martin Olesen

Der er ingen virksomhed som Microsoft, der i den grad forstår at 'kommunikere' med de rigtige folk i regeringen.

Her gik man og troede, at tankegodset hos Liberal Alliance handlede om frie markeder og mindre monopol. Jeg græmmes...

 • 0
 • 0
#11 Poul-Henning Kamp Blogger

Skal vi lige notere os at nu har vi også fået den politiske svingdør indført i Danmark, således som det kendes fra Lobbyisternes kleptokrati i USA ?

Gæt hvem der bliver Microsofts point-person for alle politiske sager der kunne true deres monopolmarked ?

Ikke at hun ikke var monopol-tro førhen...

Poul-Henning

 • 0
 • 0
#13 Niels Didriksen

Er det godt eller skidt at Microsoft nu får en direktør med venner på Borgen

Det er set før. En tidligere medarbejder var ansat i IT og Telestyrelsen, hvor han med med stor succes ryddede banen for Microsofts nye dokumentformat i det offentlige, og blev umiddelbart derefter hyret af MS til at sprede arkitektur-evangelier og blogge her på sitet. Er vist siden avanceret til regional sales eller sådan noget.

 • 0
 • 0
#14 Kenneth Lylloff

»Jeg glæder mig meget til at starte i Microsoft, som er en af de mest innovative virksomheder i verden. Det er afgørende for dansk erhvervsliv at forbedre sin produktivitet for at ruste sig til den internationale konkurrence, og her har Microsoft de løsninger, der skal til. Jeg ser frem til samarbejdet med danske virksomheder om at udnytte deres fulde potentiale,« udtaler Malou Aamund.

Jeg ved ikke man skal grine eller græde! M$ er det ikke dem der køber det meste af deres innovation og stjæler resten? ;-)

Og den såkaldte internationale konkurrence?! Det er lidt sent at 'ruste sig' til den - den ER her!

Men jeg ser ikke det store tab for folketinget her - men måske for demokratiet, som andre også har bemærket.

 • 0
 • 0
#15 Klaus Elmquist Nielsen

»Jeg glæder mig meget til at starte i Microsoft, som er en af de mest innovative virksomheder i verden. [...] « udtaler Malou Aamund.

Læg mærke til der i citatet ikke nævnes inden for hvilke fagområder at omtalte virksomhed er "innovativ". Det kunne jo lige så godt være inden for andre områder af "engineering" end hvad man normalt ville forvente.

 • 0
 • 0
#16 Deleted User

Man kan mene hvad man vil om Microsoft, for og imod, kunde eller ej, men innovative kan man ikke kalde dem.

De sidste mange år har Microsofts strategi handlet om at holde trit med markedets udvikling, holde konkurrenter i skak med patentporteføljen, udvikle produkter der kan konkurrere med Apples og Googles innovation, og generelt konsolidere sig på de markeder de allerede sidder på, deriblandt dokumentformater.

Microsoft har bestemt stadig en absurd stærk økonomi og en forretningsmodel der virker, men innovationen efterlod de sammen med Bob ;)

Innovationen er hos Google, Amazon og Apple. IBM, Microsoft og Oracle konsoliderer og følger med.

 • 0
 • 0
#18 s_ mejlhede

Hun bliver nok ikke genvalgt ved næste valg, da venstre nok mister mandater, hun sider på et yder mandat da hun kommer udefra. Så det er en politiker der mister sit brød, og som finder sig et godt ben nyt ben, mens der er chance for det, og inden et eventuelt valg.

Ja det er min MENING.

Statslige Microsoft-konsulenter til en halv milliard fundet - Men det er vis et job med løntilskud.

 • 0
 • 0
#20 Tom Paamand

Hvis en MFer bliver løsgænger og derefter nedlægger mandatet, vil indkaldelsen af et nyt medlem altid følge det oprindelige mandat fra valget. Det samme gælder, hvis medlemmet havde skiftet parti i valgperioden.

Tidligere blev fx Gitte Seeberg valgt ind for Ny Alliance. Hun blev først løsgænger og nedlagde så sit mandat. I stedet for hende indtrådte Villum Christensen fra hendes oprindelige parti.

I tilfældet med indvalgte løsgængere som Jacob Haugaard, kan der udskrives suppleringsvalg i valgkredsen.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere