Mainframens far Gene Amdahl er død

13. november 2015 kl. 17:03
Mainframens far Gene Amdahl er død
Illustration: IBM.
Gene Amdahl var chefarkitekten bag IBM's System/360-arkitektur og formulerede en læresætning for parallel databehandling.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Gene Amdahl, som var chefarkitekten bag IBM's System/360 mainframe-system, er død i en alder af 92 år, skriver New York Times.

Gene Amdahl
Gene Amdahl arbejdede i flere omgange for IBM med udviklingen af flere af selskabets tidlige computersystemer og stod altså også for designet af arkitekturen, der blev til IBM's mainframe. Siden stod han i spidsen for IBM's forskningsafdeling i Sunnyvale i Californien, inden han grundlagde en konkurrent til IBM's mainframe-forretning, som senere endte som en del af Fujitsu.

Gene Amdahl har også lagt navn til Amdahl's Law, som udtrykker begrænsningen for, hvad der kan vindes i eksekveringshastighed ved at forbedre ydelsen af et system. Denne læresætning bliver fortsat brugt i forbindelse med parallel databehandling.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger