Mærsk deler kode på Github for at tiltrække it-talenter: »Det er et kæmpe kulturskift«

17. august 2022 kl. 05:008
Mærsk hovedkontor
Illustration: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix.
Den danske rederigigant Mærsk er begyndt at dele ud af sine open source-projekter på kodeplatformen Github. Målet er blandt andet at tiltrække nogle af de hundredvis af it-folk, selskabet ansætter hver eneste måned.
Artiklen er ældre end 30 dage

Danmarks største virksomhed, A.P. Møller-Mærsk, er rykket ind på Github, hvor virksomheden deler flere af sine open source-projekter med offentligheden.

Ud over at kunne forbedre sine projekter ved at få folk udefra til at gennemgå koden bag, så er der også en anden plan med brugen af Github.

»Det er en måde at præsentere os selv som en virksomhed, der laver moderne softwareudvikling,« siger Søren Vind, der er Senior Engineering Manager hos Mærsk.

Log ind og læs videre
Du kan læse indholdet og deltage i debatten ved at logge ind eller oprette dig som ny bruger, helt gratis.
8 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
18. august 2022 kl. 10:27

yes its very good news i hope you can update every day cat anti korosi

5
17. august 2022 kl. 20:11

Er jo nok mest bare et initiativ for at en manager kan få lidt spotlight internt og virke "med på noderne", især blandt ledelsen der nok ikke ved så meget om IT på det niveau. De projekter er jo ikke enorme - to forks og så nogle utils til unit tests. Bevares, er ikke for at være utaknemmelig og fedt at alle deler, men der er jo nok også en grund til det også kommer i pressen. Er nok ikke en journalist der tilfældigt er faldet over de super brugbare utils Mærsk har lagt ud, og tænkt at det måtte der skrives en artikel om ;)

4
17. august 2022 kl. 13:37

Hm.

Målet er blandt andet at tiltrække nogle af de hundredvis af it-folk, selskabet ansætter hver eneste måned.

Hvorfor vil man tiltrække de folk, man allerede ansætter? Man vil vel tiltrække nogle af de folk, der ikke søger deres ledige stillinger.

Jeg har nok læst for meget programkode, så jeg er blevet skrækkelig pedantisk.

1
17. august 2022 kl. 07:35

Ud over at kunne forbedre sine projekter ved at få folk udefra til at gennemgå koden bag, så er der også en anden plan med brugen af Github.

Hvorfor skulle jeg som udvikler bruge fritid på at gennemgå Mærsks kode, medmindre jeg fik en form for kompensation? Det er vist en illusion for mange IT chefer at hvis man deler sin kildekode med verden, så vil der på magisk vis komme nogen forbi og auditere den kode, helt frivilligt og gratis. Kommer elektriken forbi og spørger om han skal fixe dine el installationer, fordi du offentliggør en tegning over disse installationer i dit hus? Kommer der en revisor forbi og tilbyder gratis at gennemgå din privat økonomi, fordi du poster dit budget på Facebook?

6
18. august 2022 kl. 09:23

Hvorfor bruger rigtig mange mennesker fritid på at bidrage til diverse Open Source projekter (som for eksempel dotnet)? Tænker drivkraften primært er, at man kan se en fordel i at gøre det og har glæde af koden og diverse bidrag til den.

2
17. august 2022 kl. 07:45

Kunne jo være andre virksomheder kunne bruge dele af koden og dermed også være med til at bidrage. Tænker det kunne være interessant hvis langt flere gik i samme retning. Fælles kodebase samt flere brugere kunne måske give bedre kode. Der bliver stadig opfundet mange dybe tallerkener ...