Mærsk: Container-terminaler står stille som følge af cyberangreb

Mærsk har lukket ned for en række it-systemer for at forhindre potentiel spredning af den malware, som tirsdag ramte flere steder i den globale koncern.

Flere af A.P. Møller - Mærsks containerterminaler rundt om i verden er lukket helt eller delvist ned som følge af det cyberangreb med ransomware, som tirsdag ramte Mærsk og flere andre store virksomheder.

»Vi kan basalt set ikke fortælle folk, der arbejder i terminalerne, hvilke containere de skal tage, bringe til kranen og lægge på skibet,« siger kommerciel direktør Vincent Clerc fra Mærsk til DR Nyheder.

I et tweet oplyser Mærsk, at nedbruddet som følge af angrebet ikke har ramt selskabets olieaktiviteter i Maersk Oil og Maersk Drilling, samt at koncernens containerskibe sejler videre. Det er hovedsageligt i containerterminalerne, at angrebet volder problemer.

Til DR oplyser Mærsk, at der ikke er nogen klar tidshorisont for, hvornår systemerne er oppe igen. Det er ikke alle systemer, som er ramt af ransomware, men systemerne er lukket ned for at undgå potentiel spredning.

Læs også: Sådan er NotPetya-malwaren skruet sammen

Mærsk er ramt af et stykke malware, som blandt andet har fået navnet NotPetya. Malwaren kan sprede sig internt på netværket både via et sikkerhedshul i Windows, som blev lukket i marts, men også ved at stjæle loginoplysninger fra de Windows-systemer, der inficeres.

For Mærsk betyder angrebet direkte problemer for forretningen:

»På nuværende tidspunkt er vi ikke i stand til at tage nye ordrer fra vores kunder, og vi har også store problemer med at håndtere de ordrer, som vi tog ind, lige inden systemerne gik ned,« siger Vincent Clerc til DR.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere