Google overvejer at prioritere mobilvenlige websites

Google begynder opmærkning af mobilvenlige sites, der kan komme til at have indflydelse på søge-rankingen.

At en webside er mobilvenlig kan komme til at slå igennem på Googles søge-ranking.

Om få uger går Google igang med at mærke mobilvenlige websites, oplyste selskabet tirsdag. Det skriver Computerworld.com

Læs også: Mozilla udvikler browser til webudviklere

»Mærkningen er første skridt i at hjælpe mobilbrugere til en bedre oplevelse på nettet, « skriver Ryoichi Imaizumi og Doantam Phan fra Google Mobile Search.

Læs også: Ny EU-afgift kan ramme Google og andre søgemaskiner

I en rapport udgivet sidste år, fandt udgiveren comScore at mere end en tredjedel af den tid, der blev brugt på nettet, blev brugt fra en smartphone eller en tablet. Et tal, der forventes at stige, i takt med at smartphones bliver endnu mere udbredte.

Til hjælp for hjemmesider, der gerne vil opnå den nye mærkning, har Google lavet en hjemmeside, der kan teste om et site vil blive anset for at være mobilvenligt og ydermere lavet en guide, der kan hjælpe til, når man laver sådanne sites.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (16)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#5 Max Jakobsen

Næ det har jeg ikke men de vil rette søgningen mod mobil venlige sider i stedet for pc venlige så kan man jo lige så godt bruge en søgemaskine der går direkte til det man søger.

 • 3
 • 3
#10 Flemming Hansen

Det er problematisk hvis Google begynder at prioritere sider på baggrund præsentation frem for indhold. Det er yderligere problematisk hvis Google nu også vil til at diktere hvordan vi skal lave vores sider mobil-venlige. Det kan nemlig gøres på mange måder, og jeg tvivler på de kan lave et værktøj der kan forholde sig til alle metoder. Der må være penge i det for Google. Ellers kan jeg ikke rigtig se hvad deres interesse i mobilvenlige sider skulle være. Måske visning af flere Google annoncer på mobile enheder?

Jeg synes hellere de skulle komme med nogle god råd og retningslinier frem for at trække det ned over hovedet på folk. Men det er jo Google der styrer showet, så vi må jo se hvad de kommer med og håbe det er nogenlunde fornuftigt.

 • 4
 • 0
#12 Jesper Poulsen

Men er det ikke lidt kritisk at Google begynder at forme information efter hvad der er mest profitabelt for google

Det har de nu altid gjort.

Det søgeresultat du ser når du bruger Google er tilpasset til dig udfra en økonomisk optimering hos Google.

Prøv at lave den samme søgning på en maskine du bruger ofte og en maskine du aldrig har brugt før. Du får ikke det samme søgeresultat.

Jeg blev træt af deres forvanskning af virkeligheden for længe siden og har fundet et alternativ der ikke optimerer efter en eller anden algoritme. Jeg får det samme søgeresultat på den samme søgning uanset hvor jeg foretager søgningen fra.

 • 5
 • 1
#13 Johnnie Hougaard Nielsen

Ellers kan jeg ikke rigtig se hvad deres interesse i mobilvenlige sider skulle være

Det er da ellers ganske enkelt, at give mobilbrugere en bedre oplevelse ved at de snarere får sider som egner sig til den lille skærm, og anden form for navigation. Altså at mobilbrugerne spilder mindre tid når de bruger Google, frem for andre former for søgning.

Mere generelt er Google glade for at brugerne får noget ud af det, derved animeres vi til at bruge Internet så meget desto mere. Og med den brede styrke Google har her, giver det en god forretningsmodel.

 • 1
 • 4
#15 Christian Nobel

Det er nemlig rigtigt, det er pi**e irriterende at man ikke kan finde en side på en anden maskine.

Det er ikke et spørgsmål om at være irriterende, men en konsekvent af at brugerne er produktet, ikke kunden i Googles univers.

Men man kan jo bare bruge en anden søgemaskine, eksempelvis DuckDuckGo, og så bruge Google som sekundær mulighed (efterfølg søgningen med !g). Endvidere hjælper det hvis man blokerer for tredieparts coockies og trackers.

I det her spil er det faktisk en fri verden vi lever i, men det fordrer at brugerne benytter den indvendige side af hovedet, i stedet for at udvise lemmingeadfærd - og husk Googles motto "do no evil" skal tages med et gran salt eller to, for det kan godt være de ikke vil gøre noget direkte ondt, men ellers så gør de alt for penge, inklusive at sælge dit liv til højestbydende.

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere