Macintosh dannede grundlag for firmaværdi på over seks gange Novo Nordisk

Værdien af hele Apple-koncernen er nu på 604 mia. dollars, svarende til godt 4.000 mia. kr.

De investorer, der var med på vognen allerede fra børsnoteringen af Apple, har fået et afkast på intet mindre end 28.700 pct., skriver Quarts ifølge finans.dk.

Apple blev børsnoteret i begyndelsen af 80’erne, hvor Macintosh dannede fundamentet for succesen.

Apples store succescomputer var startskuddet til den ekstreme aktieoptur, men også på en udvikling, hvor Apple-aktien ramte et dødvande, efter it-boblen blev punkteret ved årtusindskiftet.

Apple trådte vande frem til midten af nullerne, hvor iPod-succesen blev fulgt til dørs med iPhone og iPads, hvilket antændte en ny aktieoptur, der senere gjorde Apple til verdens dyreste børsnoterede selskab.

Værdien af hele Apple-koncernen er nu på 604 mia. dollars, svarende til godt 4.000 mia. kr. eller 6,6 gange Novo Nordisks markedsværdi.

Aktien er faldet

Den 22. maj 2015 toppede Apple-aktien dog i kurs 132,5 dollar og har efterfølgende tabt 15 pct. til 113 dollars.

Det store spørgsmål for Apple er, om alle vækstmuligheder nu er udtømte, og modelunerne bliver en modspiller, eller om Apple kan genfinde væksten.

Apple bliver åndet i nakken af Google. Verdens næststørste koncern målt på markedsværdi er Alphabet Inc., der er moderkoncernen til Google, med en værdi på 548 mia. dollars. Alphabet-aktien toppede i slutningen af oktober 2016 i 836 dollars og ligger nu i 808 dollars.

Google-aktien blev børsnoteret i august 2014 og har givet et afkast på solide 1.396 pct.

Quarts skriver, at en investering på 1.000 dollars i Apple ved børsnoteringen for 36 år siden har øget værdien til 285.440 dollars. Eller i kroner er 7.005 kr. blevet til knap 2 mio. kr. Der er inklusive udbyttebetalingen af Apple-koncernen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere