The Verge: Mac OS vil snart være legacy-software

Apple har det seneste år i flere omgange underprioriteret Mac OS til fordel for iOS. Det er begyndelsen på enden, skriver amerikansk tech-medie.

Det seneste år har alt, det er sket med Mac OS været små dele af opgraderinger til iOS. Når det regner på iOS, så drypper det på Mac OS. Fortsætter den trend, så ender Mac OS som legacy software, der ikke bliver opdateret.

Det skriver theverge.com, der mener iOS allerede udgør kernen i Apples forretningsmodel, i en analyse.

Den vurdering bygger mediet på flere ting. Blandt andet har Mac OS døjet med en række problemer, der tyder på, at udviklingsteamet bag styresystemet ikke er så prominent, som det har været.

For eksempel påpeger Bloomberg, at et presset Mac OS-team blev nødt til at udrulle software, der egentlig skulle spare batteritid, men endte med at sluge mere batteri, fordi det ikke var ordentligt testet.

Derudover har Apple lagt en masse kræfter i at udvikle en processor til sine Iphones, der faktisk overgår de processorer, der sidder i flere Macbook Pro’s. Hvorfor udvikle så stærke processorer til de små, mobile enheder og ikke til producentens laptops, spørger TheVerge sig selv.

Fordi Apple ikke regner med, at det ikke er på laptop-markedet at fremtiden ligger.

Stadig en milliardforretning

Når det er sagt er Macbook stadig en milliardforretning for Apple med en årlig omsætning på 22 milliarder dollar. Men Apple er ikke de eneste, der begynder at udviske grænsen mellem laptops, tablets og mobiltelefoner.

De følger blot strømmen i en udvikling og kan meget vel ende med at fusionere de to styresystemer til ét.

Og der er trods alt stadig rent hardwaremæssige fordele ved Mac OS, som hverken iPhone eller iPad kan tilbyde endnu. USB, hukommelseskort-indgange og et ordentligt tastatur.

Fans vil holde Mac i live

Selv hvis TheVerge har ret i, at Mac bliver legacy-software, vil det dog ikke forsvinde fra jordens overflade. For ifølge TheVerge er der mange Mac OS-fans, der vil holde liv i styresystemet længe efter at den sidste opdatering rulles ud.

For Mac OS’s brugere er loyale, og mange af dem er netop folk, der udvikler apps og nye funktionaliteter til det fremadstormende iOS.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Lars Nielsen

Open source Darwin/XNU tror jeg ville hjælp. I gamle dage da vi havde PurDarwin også vider, var det muligt nemmer at tilføje til da værende OS X som en uden fra stående udvikler. Det er en ting som firmaer så som RedHat og Novell har haft godt af og mange år. Jeg tror ikke det kan rede OS X kun Apple kan det. Men det kan hjælp til at få gang i en hurtigere udvikling af macOS.

Jeg ser stadig macOS som et af de bedst kompromisløse system, det er for mig den perfekt blanding af UNIX/NIX og brugervenlighed. Hvilket er grunden til at jeg konsekvent vender tilbage til macOS / OS X.

  • 1
  • 3
#3 Jakob Damkjær

Mm the verge og by proxy version2 mener at snart er 5-10 år ude i fremtiden.

iOS macOS watchOS tvOS

Er grundlæggende det samme OS i forskellige konfigurationer af libs, apps, services og management policies.

Da Xcode er essentielt for hele Apples værktøjs kæde på alle de andre OS varianter og kun køre på macOS, samt at der stadig er massere af use cases og kunder til macOS er det fuldstændigt idioti det the verge skriver.

At iOS er højere prioteret da det er en større del af forretningen er kun naturligt. Så at lave kremlinologi på at Apple priotere efter hvor vigtige de forskellige dele af deres forretning er for deres indtjening er voldsom overtolkning.

  • 0
  • 4
#4 Henrik Mikael Kristensen

Det tror jeg desværre ikke hjælper noget som helst.

Det lækre i OSX er jo alle de libraries der bruges, ikke så meget kernelen i sig selv, og de er alle lukkede, og der bliver faktisk udviklet mindre og mindre på dem.

Der er til gengæld andre der har forsøgt sig med open source libraries, såsom GNUstep, men uden særligt held.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere