Mac-brugerne slipper ikke: Nu kommer Ribbon i Office for Mac

Microsofts omdiskuterede brugergrænseflade Ribbon indtager nu også Mac-computere gennem Office for Mac 2011.

Da Microsoft Office 2007 blev lanceret, var den nye kontekst-afhængige brugergrænseflade ikke ligefrem populær hos alle. Faktisk var der store protester fra især virksomheder, der forudså en større opgave med at sende medarbejderne på kursus, hvis der skulle opdateres.

Men Microsoft holdt fast i Ribbon, som afløseren for menuerne blev døbt, og har siden indført dette design i flere og flere programmer.

Nu er turen også kommet til Mac-platformen, for i den nye udgave af Microsoft Office for Mac, der har fået versionnavnet 2011, er er knapperne arrangeret i 'båndet'. Det skriver The Register.

Derudover har Microsoft indført understøttelse af Visual Basic for applikationer og tæt integration til firmaets sky-løsning Office Web Apps. Og så er mail-klienten Entourage erstattet med Outlook.

Den forgående udgave af Office for Mac kom i 2008, altså efter Ribbon blev indført i Office til Windows, men dengang vurderede Microsoft åbenbart, at det var bedre at vente. En forklaring kan være, at Mac-software forventes at følge Mac-standarderne, hvor der indgår traditionelle menuer.

Også på open source-fronten har der været ophedede diskussioner om Ribbon-ideen, da udviklerne bag LibreOffice - det tidligere Openoffice.org - fremviste et udkast til en brugergrænseflade, der lignede Ribbon.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Lasse Lindgård

Alle brugergrænseflade burde have en funktion der svarer til hvad der sker når man trykker på ctrl+3 i eclipse.

http://www.youtube.com/watch?v=f8rqo_hLw7s

Ctrl+3 giver en pop-up med en "incremental search" på alle funktioner i programmet. Dvs. hvis man ikke kan huske tastaturgenvejen, så kan man stadig taste sig frem til hvad man vil, uden at skulle navigere i junglen af menuer eller ribbons.

Man kan så argumentere for at ctrl+3 er en besynderlig tastaturgenvej for en funktion der er så nyttig ..

  • 0
  • 0
#4 Henrik Mikael Kristensen

Egentligt burde alle programmer af en vis kompleksitet have (eller være bygget på) en kommandolinje, så man kan tilgå programmets funktioner via tekstkommandoer. Den naturlige fortsættelse af dette kan så være et scriptsprog. Der er intet nyt i konceptet, men det er åbenbart ikke specielt udbredt udenfor f.eks. 3D programmer, såsom AutoCAD eller Maya. Så mangler vi bare scriptporte, som man havde med ARexx under AmigaOS. Ærgeligt, vi ikke har det.... :-)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere